Filip Hrgović uništen i ponižen od bogatog šeika: Hrvat je teško nokautiran
Veliko razočaranje za hrvatskog boksera

El Animala ponovo preskočili

Filip Hrgović uništen i ponižen od bogatog šeika: Hrvat je teško nokautiran

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović definitivno je čovjek kojeg protivnici maksimalno izbjegavaju. Posljednji primjer je Joseph Parker koji je izazvao El Animala, da bi nakon toga za 8. mart kao protivnika izabrao Kineza Zhilei Zhanga i ostavio je hrvatskog boksera da u nevjerici čeka ko bi mu mogao biti u borbi za pojas.

Filip Hrgović planirao je borbu s Josephom Parkerom za 8. mart u Saudijskoj Arabiji. Prije nekoliko dana je prihvatio izazov novozelandskog boksera, ali ovaj je potom odlučio da tog datuma odradi borbu protiv Kineza Zhilei Zhanga u kojoj će biti krunisan privremeni prvak WBO organizacije.

Hrvatskog boksera očigledno niko nije ni imao u planovima. Ponovo je stavljen u stranu kod velikih borbi, a sudeći prema velikom šefu iz Saudijske Arabije El Animal ostaje i bez očekivane borbe protiv Anthonyja Joshue.

Turki Alalshikh je tokom sučeljavanja Joshue i Francisa Ngannoua, koji zatvaraju sezonu 8. marta u Saudijskoj Arabiji, jasno poručio koju borbu želi narednu vidjeti.

Šeik nakon ove borbe želi vidjeti obračun između pobjednika ovog meča i borbe za apsolutnog prvaka svijeta između Oleksandera Usyka i Tysona Furyja, zakazane za 17. februar.

Oglasi

Ono što može zabrinuti Hrgovića je činjenica da bi i taj meč bio za apsolutnog prvaka svijeta, odnosno da bi i ulog bio i IBF pojas po kojem je Hrvat prvi izazivač Usyku.

Novac međutim mijenja sve. Saudijska Arabija ulaže nestvarne količine zelenih novčanica kako bi dobila najbolje moguće borbe i mogu kupiti apsolutno sve što im je volja.

Hrgović je, nažalost, samo mala karika u lancu. To što je prvi izazivač očigledno nema nikakvu važnost kod Saudijaca kojima je cilj suočiti najbolje boksere svijeta jedne protiv drugih.

Za sada im ide dobro. Organizovali su nekoliko spektakularnih obračuna, dogovoreni su još mnogi i ostaje nam da vidimo šta će se desiti s Hrgovićem i njegovom borbom za pojas.

Oglasi

Jared Anderson je sve izvjesniji rival za Filipa Hrgovića

Amerikanac Jared Anderson (16-0) sve je izvjesniji rival za Filipa Hrgovića. Samo je još pitanje hoće li se boriti za IBF pojas, barem onaj privremeni.

Nakon što je Hrvat lagano sredio Marka de Morija u decembru prošle godine, prozvao je javno 24-godišnjeg američkog teškaša i poručio mu je kako je za njega lagan zalogaj.

Uzvratio je i Anderson riječima da pazi šta želi i bačene su otrovne strelice za organizaciju borbe.

U međuvremenu je Hrgović koketirao s Parkerom. Kako od te borbe sada nema ništa, izvjesno je da će Anderson biti taj koji će se naći u ringu s hrvatskim bokserom.

'The Real Big Baby' izuzev Charlesa Martina nije imao ozbiljnog borca na listi pobjeda, pa nije nikakvo čudo što ima 15 nokauta u 16 borbi.

Top Komentari

plemic
od kada se glupi arapin razumije u boks?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi