Bokserski svijet bruji o potezu Filipa Hrgovića: Sve je stalo u jedan stih

Borba je sve bliže

Bokserski svijet bruji o potezu Filipa Hrgovića: Sve je stalo u jedan stih

Admin Čaušević

Bokserski svijet s velikim nestrpljenjem čeka "Dan obračuna" u Saudijskoj Arabiji, a veliku pažnju svakako privlači i okršaj Filipa Hrgovića Marka De Morija koji su danas obavili sučeljavanje pred obaveznu press konferenciju.

Tokom press konferencije Hrgović je napravio potez o kojem priča bokserski svijet i koji je viralan na društvenim mrežama. Naime, Hrvat je odlučio da zapjeva stihove poznate pjesme "Let's get down to business."

"Pređimo na posao", zapjevao je Hrgović te je izazvao smijeh kod prisutnih u sali, poslije čega je ozbiljno zaprijetio De Moriju.

"Mslio sam da ću biti blag prema njemu jer ima hrvatske korijene, ali nakon ovog što je rekao, ništa od toga. Hvala svima što su organizovali ovaj događaj, zahvalan sam na ovoj prilici i uz Božju pomoć idem po pobjedu", poručio je Hrvat.

Ovoj izjavi Hrgovića prethodile su prijenje De Morija koji je za najboljeg hrvatskog boksera rekao da će ga prepoloviti na pola.

Oglasi

"Hrgović je favorit, ja ovo neću pobijediti na bodove, nego ću ga pokušati prepoloviti po pola. Spreman sam, pritisak je na njemu, a ne na meni."

"Imao sam kratki trening kamp što mi godi, a mogu samo reći da ova borba neće ići na 10 rundi. Svjestan sam protiv koga se bori. Živio sam 10 godina u Hrvatskoj i znam da je dobar, kao i svi Hrvati."

Nakon duela sa De Morijem Hrgovića još veća borba čeka sljedeće godine kada će napasti IBF pojas. Kazao je da mu je svejedno ko će mu biti rival.

"Ko god mi stane na put, prebit ću ga! Svejedno mi je hoće li to biti Fury, Usyk ili neko treći, ali iduće godine osvojit ću titulu i postati prvi Hrvat s pojasom svjetskog prvaka", poručio je Hrgović.

Podsjećanja radi, centralna borba spektakla u subotu bit će okršaj Anthony Joshua vs. Otto Wallin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi