Nema čime se ne služe

Fudbaler Galate je na bezobrazan način želio da sve prevari, reakcija trenera još više šokirala

Haris Zilić

Fudbaleri Galatasaraya ostali su izjednačeni u vrhu Superlige Turske s ekipom Fenerbahce i sada oba tima nakon 23 odigrane utakmice imaju po 60 bodova i do kraja nas očekuje paklena borba za titulu.

U 23. kolu Galata je dosta visila protiv ekipe iz donjeg doma, Gaziantepa. Galatasaray se nakraju izvukla izvukla protiv gostiju nakon preokreta i slavili su rezultatom 2:1

Gosti vodili 0:1 pogotkom Kizildaga iz 29. minute, a vodstvo su imali sve do 72. minute.

U 72. minuti Zaha pogađa za 1:1, a trijumf Galati fonosi Yilmaz golom u 90. minuti susreta.

Međutim u finišu utakmice kada je Galata ganjala rezultat desio se sramotan potez jednog od fudbalera istanbulskog tima.

Na sramotan i providan način želio je izboriti penal. Ušao je u šesanesterac vratio loptu za saigrača i nakon toga samo pao preko igrača Gazaintepa koji je već ležao na podu jer je pokušao prethodno uklizati i blokirati eventualni udarac.

Da stvar bude komičnija trener Buruk je žestoko protestovao tako da je više nego očigledno da se svim i svačim služe u Turskoj da dođu do cilja.

Sudija Kardesler je u ovoj situaciji bio pribran, sve se dešavalo ispred njega i samo je odmahnuo rukom. Naravno, nije bilo potrebe ni za gledanje u VAR sobi, jer je situacija bila i više nego providna.

Šta se tačno dogodilo možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superlig, 23. kolo:

Galatasaray - Gaziantep 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.