Bayern ozvaničio najveće iznenađenje u januaru, sada je svima jasno zašto ga je Galatasaray prodao
Foto: FC Bayern

Sacha Boey potpisao

Bayern ozvaničio najveće iznenađenje u januaru, sada je svima jasno zašto ga je Galatasaray prodao · Zvanično

Endin Čaušević

Bayern je jutros zvanično potvrdio da je Sacha Boey potpisao za ovaj klub u transferu koji niko nije očekivao. Francuz je stigao iz Galatasarayja, a ono što je mnoge dodatno iznenadilo jeste suma novca koji je Bayern izdvojio za ovog desnog beka.

Bavarci su krenuli u potragu za novim desnim bekom dok je počeo januarski prelazni rok i nije tajna da je njihov prvi izbor bio Kieran Tripier.

Međutim, iako je Englez htio da karijeri nastavi na Allianz Areni na kraju je Newcastle odbio ponudu Bayerna zbog čega su čelnici njemačkog velikana morali da sreću potraže negdje drugo.

Prije nekoliko dana svi su bili iznenađeni kada se pojavila informacija da je Bayern desnog beka pronašao u Galatasarayju, a u pitanju je Sacha Boey.

Pregovori s Galatom su bili ekspresni i Boey sam je na sve načine htio da ide u Minhen. Turski klub mu nije pravio problem i pristao je da ga proda, a Boey je jutros zvanično predstavljen kao novo pojačanje Bayerna.

Oglasi

Ovaj 23-godišnji desni bek potpisao je ugovor do ljeta 2028. godine nakon što je jučer uspješno prošao ljekarske preglede u Minhenu.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste suma novca koju je Bayern pristao da plati kako bi Boey stigao u Minhen.

Naime, Galatasaray je francuskog defanzivca doveo na ljeto 2021. godine iz Rennaisa za svega milion eura, a za manje od tri godine kasnije turski klub je prodajom Boeyja zaradio pravo bogatstvo.

Bayern je za Boeyja izdvojio čak 30 miliona eura plus dodatne bonuse koji će biti isplaćeni zbog čega bi ovaj transfer na kraju mogao da ih košta još dodatnih pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Galatasaray je to fantastična zarada kojom su postavili rekord u Turskoj, te nije ni čudo što su pristali u finišu prelaznog roka prodati igrača koji je bio jedan od najstandardnijih u ekipi. No, takvu sumu novca nisu mogli da odbiju, a i sam Boey je znao da je za njega to transfer života.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haj što su truba , al što ne znaju kupit to je priča za sebe , uze ih i galata doktorski za običnog polovnjaka hahahahaha kako bačene pare , isti je onaj odrizola kad ga je Hasan doveo iz reala buhabuhahahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi