Galatasaray jučer prodao igrača Bayernu, ali jutrošnji odlazak iz Istanbula niko nije očekivao

Već je stigao u Rim na ljekarske preglede

Galatasaray jučer prodao igrača Bayernu, ali jutrošnji odlazak iz Istanbula niko nije očekivao

E. Čaušević

Galatasaray jučer je zvanično prodao Sachu Boeyja Bayernu za čak 35 miliona eura, no već jutros istanbulski klub napustio je još jedan fudbaler koji je ljetos stigao kao veliko pojačanje.

Galatasaray nije odolio ponudi Bayerna koji je odlučio da uključujući bonuse plati čak 35 miliona eura za Sachu Boeyja, a ovaj transfer oborio je sve rekorde u Turskoj kada je taj iznos u pitanju.

Ovaj 23-godišnji desni bek jučer je predstavljen u Minhenu kao novi igrač Bayerna i potpisao je ugovor do ljeta 2028. godine. No, on nije jedini defanzivac koji odlazi iz Galatasarayja u samom finišu januarskog prelaznog roka.

Naime, na izlaznim vratima turskog velikana nalazi se i španski fudbaler Angelino koji je u Galatasaray stigao ljetos na posudbu iz Leipziga, ali se u Turskoj zadržao svega šest mjeseci.

Angelino je stigao kao ogromno pojačanje u Galatasaray na poziciji lijevog beka, ali se tu nije snašao baš najbolje. Odigrao je tek osam mečeva u prvenstvu, te u posljednjih sedam kola Superlige uopšte ga nije bilo u sastavu.

Oglasi

Zbog toga je odlučeno da je najbolje da ovaj 27-godišnjak napusti Galatasaray i da se prekine njegova posudba. Za Leipzig to nije problem jer je Španac ekspresno uspio da pronađe novi klub.

Angelino se neće vraćati u Leipzig jer je jutros iz Istanbula otputovao u Rim gdje su mu zakazani ljekarski pregledi. On se nalazi pred potpisom za Romu i već sutra bi trebao biti predstavljen kao novo pojačanje Vučice.

Španac je doputovao već u Rim i danas će u Trigoriji da odradi ljekarske preglede. Angelino će igrati u Romi na posudbi do kraja sezone, a rimski klub će na ljeto imati opciju da otkupi njegov ugovor.

Ukoliko ovaj 27-godišnjak ispuni očekivanja Roma će za pet miliona eura moći da otkupi njegov ugovor od Leipziga. Angelino je briljirao prethodnih sezona u Leipzigu, no odlazak u Galatasaray bio je očito itekako pogrešan potez za njega.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, ponikao je u Deportivu iz La Corune, a još kao omladinac stigao je u Manchester City gdje nije uspio da se nametne. U tom periodu igrao je na posudbama u New York Cityju, Gironi, Mallorci, NAC Bredi i PSV-u.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi