Izazvao novi skandal

Balotelli izazvao žestoke reakcije zbog skandaloznog videa posvećenog Putinu

Edmir Škorić

Još kao igrač Nice, 2018. godine, italijanski napadač Mario Balotelli boravio je u Moskvi, a ondje napravio video u kojem se moglo vidjeti kako traži Vladimira Putina.

Prije utakmice sa Spartakom, tadašnji fudbaler Nice šetao je Moskvom i snimao se dok govori: "Putine, Putine, pa gdje si Putine?", dok su se njegovi saigrači smijali.

Kontroverzni napadač se i četiri godine kasnije "sjetio" predsjednika Rusije, za mnoge u svijetu omraženog lika jer je napao Ukrajinu.

S izbijanjem rata u Ukrajini, svjetski se fudbal počeo distancirati od Rusa. Lokalne ekipe suspendovane su iz evropskih takmičenja, a reprezentaciji nije dopušteno da igra kvalifikacije za Euro 2024.

Ipak, ima mnogo fudbalera koji i dalje hvale Rusiju i tolerišu rat. Jedan od njih je i kontroverzni napadač Mario Balotelli.

Objavio je video na Instagramu i u njemu uspoređuje ponašanje američkog predsjednika Joea Bidena i ruskog diktatora Vladimira Putina dok odaje počast palom vojniku.

Mario jasno prikazuje Putina u pozitivnom svjetlu, jer se ne boji ni kiše dok odaje počast preminulom vojniku, dok Biden gleda u sat. Video je izazvao dosta reakcija i negativnih komentara i stoga je morao poduprijeti i objasniti svoj stav.

Nije se radilo o politici. Radilo se o poštovanju prema ljudima koji su umrli. Prestanite plakati i shvatite poentu", objavio je Balotelli.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Balotelli je tokom svoje karijere igrao za Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, Bresciju, Monzu. Od 2023. napadač igra za tursku Adanu Demirspor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.