Bivši trener opleo po Balotelliju: "On je zombi, uništava sve, želim da ga se riješe.."

Nije zadovoljan njegovim partijama

Bivši trener opleo po Balotelliju: "On je zombi, uništava sve, želim da ga se riješe.."

Esmer Oštraković

Bivšo napadač Manchester Cityja i Liverpoola, Mario balotelli, okarakterisan je kao zombi od strane bivšeg švicarskog trenera Mcihela Ponta.

Balotelli je prošlog ljeta došao u Sion za dva miliona eura i odmah je dobio kapitensku traku što očito nije bio pametan potez.

Balotelli je na poluvremenu posljednje utakmice protiv Servettea zamijenjen, a njegova ekipa je na kraju poražena sa čak 5:0.

Sion je nakon samo devet minuta gubio sa 3:0, a bivši igrač Arsenala Gael Clichy je na ovoj utakmici postigao gol sa pola terena.

Oko svega je govorio Pont, kojem se ne sviđaju predstave Balotellija.

"Sion ima zombija na teren, a to je Mario Balotelli. On uništava sve", rekao je Pont, te je nastavio:

Oglasi

"Možete reći da su svi kao zombiji, ali to nije istina. Samo on je zombi. Kako li je samo dobio tu kapitensku traku. Uništava atmosferu u klubu", jasan je Pont.

Otišao je Pont tako daleko da traži od čelnika kluba da ga otjeraju.

"Ne možete se igrati tako sa institucijom kao što je Sion. Lično ga ne volim, preko glave mi ga je. Želim da ga se što prije riješe", rekao je Pont.

Od Balotellija se sasvim sigurno očekivalo mnogo više kada su ga potpisali, ali ništa nisu dobili njegovim dolaskom.

Napadač je u 18 odigranih utakmica postigao šest golova, a u Sion je stigoa iz Adana Demispora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi