Španski golman se vraća u London (Foto: EPA)

Kepa otpisan u Realu

Potpuni krah karijere najskupljeg na svijetu: Jutros mu je saopšteno kako za njega više nema mjesta

Midhat Šljivak

Kepa Arrizabalaga neće ostati u Real Madridu. Rukovodstvo kraljevskog kluba saopštilo je najskupljem golmanu svijeta kako mu neće ponuditi saradnju i on će se na kraju sezone vratiti u Chelsea.

Kepa Arrizabalaga je u ljeto prošle godine stigao u Real Madrid kao zamjena za teško povrijeđenog Belgijanca Thibauta Courtoisa. 29-godišnji Španac u početku je imao povjerenje Carla Ancelottija, no Ukrajinac Andriy Lunin potpuno ga je nadmašio i pruža mnogo bolje partije od najskupljeg golmana svijeta.

To je na kraju bilo presudno u odluci da Kepu na kraju sezone vrate u Chelsea i da Ukrajinac uz Courtoisa ostane u klubu.

"Real Madrid nije zadovoljan Kepom. Golman će se vratiti u Chelsea na kraju sezone. Ova odluka mu je već saopštena", piše Relevo.

Kepa će tako doživjeti još jedan neuspjeh i poniženje. On je najavljivao velike stvari dolaskom u redove kraljevskog kluba, no na kraju će ponovo morati u London, gdje ga također čeka klupa.

Chelsea u svojim redovima ima odličnog Roberta Sancheza i mladog Srbina Đorđa Petrovića, pa je i njima Kepa višak, te neće biti nikakvo čudo ako 29-godišnjak u posljednjoj godini ugovora ode na novu posudbu.

Kepa je plaćen nestvarnih 80 miliona eura

Chelsea je u ljeto 2018. godine izdvojio nestvarnih 80 miliona eura kako bi doveo Kepu u svoje redove. Doslovno su bili prinuđeni na to.

Ostao je u tim trenucima londonski tim bez Thibauta Courtoisa koji je otišao u Real Madrid. Morali su reagovati ekspresno i na kraju su odlučili Athletic Bilbau dati 80 miliona eura.

Na Stamford Bridgeu Španac nije pokazao ništa. Ubrzo je pao u drugi plan, Chelsea je tražio druga rješenja i otpisao je najskupljeg na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svanulo mu je kada je Real došao po njega kako bi im spasio sezonu. Međutim, nisu Kraljevi zadovoljni i donijeli su odluku da im usluge ovog momka više nisu potrebne.

Kepa je definitivno jedan od najvećih promašaja u historiji, ali još uvijek nosi titulu najskupljeg čuvara mreže svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.