Kraj svih špekulacija o Luki Modriću - Ovo je odluka koja sve priče baca u vodu
Hrvatski veznjak ima brojne ponude sa svih strana svijeta (AP Photo/Manu Fernandez)

Ponude su na stolu

Kraj svih špekulacija o Luki Modriću - Ovo je odluka koja sve priče baca u vodu

Midhat Šljivak

Luka Modrić (38) česta je tema španskih i evropskih medija. Dosta je onih koje zanima budućnost iskusnog veznjaka, a izvori bliski kraljevskom klubu danas su odlučili staviti tačku na sve špekulacije. Odluka o Hrvatu bit će donesena na kraju sezone.

Luka Modrić je već 12 godina član Real Madrida. S kraljevskim klubom osvojio je apsolutno sve, bio je najbolji igrač svijeta, ali i u 39. godini života još uvijek igra na vrhunskom nivou.

Ugovor s Realom hrvatskom veznjaku ističe na kraju ove sezone. O njegovoj budućnosti se još uvijek ništa ne zna, a tako će biti i do samog kraja sezone.

The Athletic iz izvora bliskih madridskom klubu i Luki Modriću donosi detalje oko u ovom slučaju. Konačna odluka neće doći brzo.

"Iz Real Madrida su saopštili kako će sačekati finiš sezone kako bi donijeli najbolju moguću odluku za Modrića. Izvori bliski fudbaleru su im saopštili kako smatraju da se ni njemu ne žuri s odlukom", navodi The Athletic i dodaje:

Oglasi

"Njegovi ljudi jasno ističu kako Luka za sada ne razmišlja o odlasku u Saudijsku Arabiju. On ima ponude iz Katara, MLS-a, ali i drugih evropskih klubova. Nije isključena mogućnost ostanka u Realu za još jednu sezonu", navodi se.

Konačan rasplet znat će se u samom finišu sezone. Luka igra zaista dobro iako će za nekoliko mjeseci proslaviti 39. rođendan, no fizički je spreman za izazove koje nose nastupi u najjačim evropskim ligama.

Podsjetimo, Modrić je pored La Lige igrao u engleskoj Premier ligi u dresu Tottenhama, bio je član zagrebačkog Dinama, Intera iz Zaprešića, te Zrinjskog iz Mostara.

Gdje će i hoće li uopšte nastaviti karijeru znat ćemo za nekoliko mjeseci. Može igrati na vrhunskom nivou, ali godine su već pozne.

Luka Modrić uzeo 24 trofeja s Realom

Luka Modrić je u proteklih 12 godina osvojio nevjerovatna 24 trofeja s madridskim timom.

Oglasi

Hrvat je dio jedne od najdominantnijih ekipa u historiji fudbala. Pet puta je podizao trofej Lige prvaka, tri puta La Lige, te brojne druge trofeje.

Naravno, najveći trofej stigao mu je 2018. godine. Nakon fenomenalne sezone s Realom vodio je selekciju Hrvatske do finala Svjetskog prvenstva i to mu je na kraju donijelo nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Upravo je on prekinuo dugogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija i po tome će zauvijek ostati upamćen.

U dresu kraljevskog kluba Luka Modrić je odigrao 513 utakmica uz učinak od 38 pogodaka i 83 asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

micelj
Luka genijalac koji se nikad vise nece roditi na ovim prostorima sve osvojio sto se moze osvojiti..
2 1
user1676126562
Daj odj…. vise sa ovim covjekom!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi