Barcelona je upisala tri boda na teškom gostovanju

Pobjeda Katalonaca

Nerealne scene na meču Barcelone: Vitor Roque pokazao kakvo je čudovište

Midhat Šljivak

Barcelona je u 23. kolu La Lige slavila kao gost na Mendizorrotzi protiv Alavesa s 3:1, a meč je obilježio 18-godišnji napadač Vitor Roque.

Katalonski velikan Barcelona došao je do nova tri boda. Osvojena su na teškom gostovanju kod Alavesa u meču kojeg je obilježio 18-godišnji brazilski napadač Vitor Roque koji je odigrao 13 minuta, postigao je gol i dobio je crveni karton.

Barca je u prvom poluvremenu imala posjed lopte, ali Alaves je bio opasniji pred golom. Ipak, domaći nisu uspjeli doći do gola, a gosti jesu i to preko Lewandowskog koji je u 22. minuti doveo Barcu do prednosti od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je viđen pravi obračun na terenu. Na scenu je stupio Vitor Roque.

Iklay Gundogan je povećao prednost Barce na 2:0 sjajnim golom u 49. minuti, Alaves se preko Omorodiona vraća samo dvije minute kasnije (2:1), da bi potom Xavi Hernandez u 59. minuti u igru uveo 'novog Ronalda'.

Roque je šansu odmah iskoristio. Četiri minute po ulasku u igru postiže lijep pogodak za 3:1. Ovo mu je drugi pogodak u dresu katalonskog velikana.

Međutim, ubrzo je 18-godišnji napadač morao van terena. U samo pet minuta dobio je dva žuta kartona, a sudija Munuera mu pokazuje put u svlačionicu.

Navijači Barce su naravno bijesni zbog ove odluke, posebno jer drugi žuti karton, realno gledajući, nije ni postojao.

Alaves s igračem više nije mogao napraviti ništa. Barca je sačuvala prednost do samog kraja i došla je do nova tri boda.

Usprkos pobjedi sigurno će ponovo biti priče o suđenju. Katalonci odavno nemaju povjerenja u djelioce pravde na fudbalskim terenima u Španiji i to javno ističu.

Barcelona je trenutno na trećoj poziciji tabele La Lige s 50 bodova. Ispred su Girona s 55 i Real Madrid s 57, te s utakmicom manje.

Alaves je večeras prekinuo niz od tri pobjede i ovaj tim je trenutno na 12. mjestu s 26 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 23. kolo:

Alaves - Barcelona 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.