Lewandowski bi ga od muke progutao nasred terena: "Svakodnevno se to dešava..."
Poljak je izuzetno bijesan na mladog saigrača

Yamal mu trn u oku

Lewandowski bi ga od muke progutao nasred terena: "Svakodnevno se to dešava..."

Midhat Šljivak

Napadač Barcelone Robert Lewandowski govorio je za poljske medije o konstantnom pritisku kojeg vrši na tinejdžersku senzaciju Laminea Yamala. Poljak je uhvaćen nekoliko puta kako galami na dječaka i doslovno bi ga 'progutao' od muke. Međutim, tvrdi da je to sve sasvim normalno.

Robert Lewandowski ne blista u dresu Barcelone. Nije Poljak ni sjena napadača iz Bayerna, pa dobija dosta kritika od strane navijača katalonskog tima.

Posebne kritike dobio je zbog ponašanja prema mladom fudbaleru Lamineu Yamalu. U nekoliko utakmica ga je želio 'progutati' od muke na terenu.

Za njega je to međutim sve normalno. Ističe kako su takve situacije s tinejdžerskom senzacijom uobičajene na terenu.

"Takve reakcije su sasvim normalne na terenu. Reagujem jer želim izvući najbolje iz svake situacije", objašnjava Lewandowski i dodaje:

Oglasi

"To su sve normalni razgovori između fudbalera i saigrača. Navijači se vjerovatno pitaju zašto se rade takve stvari. Jedino što ću reći je da se ovakve situacije dešavaju svakodnevno - u svlačionici, tokom treninga i ne dajemo im previše značaja", riječi su Roberta Lewandowskog.

Lewandowski više nije isti igrač

Lewandowski priznaje kako je prošao kroz veoma težak period u Barceloni. Nije se osjećao dobro i to je utjecalo na njegove igre.

"Postojali su trenuci prošle godine kada sam se osjećao veoma slabo. To je dosta utjecalo psihički na mene. Sve mi se skupilo u jednom trenutku", riječi su poljskog napadača.

"Pravio sam dosta grešaka. Pao sam u neku negativu i trebalo mi je vremena da se vratim u normalnost. To se ne može desiti za sedmicu ili dvije. Naučio sam iz toga, ispred mene je još dobrih sezona", govori napadač Barcelone.

Ove sezone Lewa ima mnogo skromniji učinak nego što je to bio slučaj prethodnih godina u Bayernu i prošle sezone u katalonskom timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

30 utakmica je odigrao 35-godišnji Poljak ove sezone i ima učinak od 13 pogodaka i šest asistencija. Skromno za njegove mogućnosti.

Ukupno je Robert Lewandowski od dolaska u redove jednog od najvećih klubova svijeta nastupio u 76 utakmica uz učinak od 46 golova i 14 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi