Xavi je ponovo udario po Savezu, sudijama i ljutom rivalu: I slijep vidi šta se dešava, nismo glupi!

Barcelona gubi korak u borbi za prvaka

Xavi je ponovo udario po Savezu, sudijama i ljutom rivalu: I slijep vidi šta se dešava, nismo glupi!

Samir Mlaćo

Xavi Hernandez je nedavno šokirao mnoge navijače Barcelone izjavom da će napustiti klub na kraju sezone, no jasno da ne želi otići bez 'ispaljenog metka'.

Barcelona zaostaje deset bodova za vodećim Realom, ali Katalonci imaju brojne zamjerke na sudije. Smatraju da je Real itekako povlašten i trener Barcelone o tome otvoreno priča.

Real je nedavno savladao Almeriju 3:2, a svi su pobjedu Kraljeva nazvali pravom sudijskom lakrdijom.

"Potpisujem riječi trenera Almerije Garitana. Ako kaže, šta mislim, kazni će me, ali cijeli svijet je to vodio. Ove stvari nisu normalne.

Vidite šta se dešava... Da nisu neke stvari se desile sada bismo mi imali šest bodova više. To nisu opravdanja, već činjenice. Uz takve sudijske odluke biće teško odbraniti naslov", rekao je trener Barcelone.

Barcelona nema prava na kiks danas protiv Alavesa. U najavi meča Xavi je ponovo govorio o sudijama.

Oglasi

"Nisam predsjednik Saveza ni lige. Iznenađuje me samo da se to dozvoljava. To u potpunosti mijenja takmičenje, iz sedmice u sedmicu. I slijep bi vidio šta se radi. Diego Simeone je neki dan rekao kako misle da smo svi glupi, zar ne? Nismo glupi, svi vide šta se dešava", otvoreno je rekao Xavi.

Kada je tabela u pitanju, Real ima dva boda prednosti nad ove sezone sjajnom Gironom, dok je trećeplasirani Atletico Madrid sa istim brojem bodova kao Barcelona, 47.

Xavi već pregovara i sa novim klubom?

"Želim objaviti da 30. juna neću nastaviti biti trener Barcelone. Odlučio sam prije nekoliko dana, ali mislim da je vrijeme. Klub treba promjenu dinamike. Kao katalonist, razmišljanje o klubu, o igračima... Fudbaleri će biti mirniji. Mislim da je to zdravorazumska situacija. Razmišljanje o klubu, više nego o meni. Imam osjećaj da radim pravu stvar, da postupam zdravorazumski.

Dinamika je vrlo negativna i nemam objašnjenje", rekao je Xavi prije par dana na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je navodno u kontaktu s MLS ekipom Inter Miami, u čijim redovima su njegovi bivši saigrači i igrači poput Lea Messija, Luisa Suareza, Jordija Albe i Sergija Busquetsa, a u paketu s njim bi mogao i otpisani Sergi Roberto.

"Xavi želi prestati s treniranjem na godinu dana, ali bilo je kontakata s Inter Miamijem. Ako dođe prava ponuda, prihvatit će je", kazao je Javier Miguel iz El Chiringuita.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Glup si xavi...odkad je Var,jw barsa potonula ko Titanic...samo da znaš,na koji način ste osvajali trofeje...Smradi katalonski
1 1
Madridista
Tako je, Real je najveći krivac što im trpaju po 5 komada kući. A po malo i Franko, Masoni, vanzemaljci i drugi. A to što je nestalo para za sudije? To nema nikakve veze...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi