Jedan čovjek sigurno neće biti novi trener Barcelone, a Laporta je u prvi plan stavio poznato lice
Predsjednik Barcelone donio zanimljive vijesti (Foto: EPA)

Predsjednik Barce o nasljedniku Xavija Hernandeza

Jedan čovjek sigurno neće biti novi trener Barcelone, a Laporta je u prvi plan stavio poznato lice

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez nakon ove sezone napušta Barcelonu. Legenda Barce ne može više raditi pod velikim pritiskom i odlučio je da će otići s klupe. Uveliko se priča o njegovim potencijalnim zamjenama, a predsjednik kluba Joan Laporta je samo potvrdio da novi trener neće biti Pep Guardiola.

Barcelona je u potrazi za novim trenerom. Xavi Hernandez je usred sezone objavio da odlazi na kraju tekuće i Katalonci imaju dovoljno vremena da nađu idealno rješenje.

Ono što je sigurno je to da se u klub neće vraćati Pep Guardiola. To je potvrdio prvi čovjek kluba Joan Laporta.

"Pep Guardiola ima ugovor s Manchester Cityjem i želi ga ispoštovati do kraja. Razgovarao sam s njim i znam kakvi su mu planovi", rekao je prvi čovjek Barcelone.

Kao potencijalno rješenje spominje se još jedan bivši fudbaler Barcelone Rafael Marquez koji je zadužen za mlade kategorije.

Oglasi

"Nije isključeno da Rafa Marquez preuzme prvi tim. On je taj kvalitet koji klub ima i kada kažem da imamo trenera za hitne situacije, na njega mislim", jasan je Laporta.

Njemački stručnjak Hansi Flick također visoko kotira u Barceloni. Radio je odlično u Bayernu, skromno u reprezentaciji Njemačke.

"To će odlučiti Deco. Ja nisam razgovarao još uvijek na tu temu. Onaj koji preuzme tim morat će imati rezultate iza sebe", rekao je Laporta.

Da je bio neko drugi umjesto Xavija ekspresno bi dobio otkaz

Joan Laporta izuzetno cijeni Xavija Hernandeza i jasno je istakao kako bi bilo ko drugi dobio otkaz zbog loših rezultata.

"Nikad nisam razmišljao da mu dam otkaz. Željeli smo ga na mjestu menadžera i mogu reći da bi svako drugi dobio otkaz, ali ne i on. Znam ga dobro, vrhunska je osoba i niko drugi ne bi mogao voditi tim više ni sekunde. Bio je jako pošten u onom što mi je rekao o odlasku", govori Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predsjednik katalonskog giganta tvrdi da ekipa ima kapacitet da pobijedi bilo koga na svijetu.

"Ova ekipa je veoma kompetitivna, može pobijediti bilo koga. Tim je mnogo bolji nego što to izgleda. Bilo je nesretnih okolnosti i povreda koje su nam uništile sistem", riječi su Laporte.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
S obzirom na budzet kojim raspolažu ne mogu ni Husrefa Musemića priuštiti. Kasne plate, sjeku im struju, igrači od kuće nose hranu....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi