FOTO: EPA

U svom stilu je to uradio

Mourinha je izdala svlačionica Rome - O osveti Posebnog i danas pričaju u Italiji!

Esmer Oštraković

Nedavno je Jose Mourinho dobio otkaz u Romi, a sve to mu je palo jako teško. Najbolje se to vidjelo u trenucima kada je napuštao trening kamp kluba kojeg je trenirao.

Nakon nekog vremena počeli su da se pojavljuju detalji zbog kojih je Mourinho navodno dobio otkaz u timu iz Italije. Kako prenose mediji iz ove zemlje Portugalca je izdala svlačionica.

Osjećao je Mourinho da su ga njegovi igrači izdali i da je sve to razlog zbog kojeg je na kraju dobio otkaz, ali je odlučio da se "osveti" na posebna način o kojem se još uvijek priča u Italiji.

Otkaz je Portugalac dobio prošlog mjeseca nakon poraza od Milana. Ta utakmica je završena sa 3:1 i to je bio zadnji susret u kojem je Mourinho sjedio na klupi Rome.

Imao je Mourinho neke sjajne rezultate sa romom, a tu se naravno ističe osvjanje Konferencijske lige 2022. godine. Ipak, nije sve nakon toga išlo tako glatko.

Nakon što je dobio otkaz umjesto njega je za novog trenera postavljen legendarni De Rossi, a sve to su veoma dobro prihvatili fudableri Rome. Upravo zbog toga Mourinho smatra da su ga njegovi igrači izdali.

Italijani prenose da je Mourinho ve na vrijeme shvatio i da je imao poseban način "osvete", te da se o svemu još uvijek govori o Italiji. Naime, Posebni je u ormariću kapitena Rome Pellegrinija ostavio prsten koji mu je tim poklonio nakon osvajanja trofeja u Konferencijskoj ligi.

Mourinho sinoć snimljen u društvu moćnog biznismena

Britanci prenose, kako se iz izvora bliskih Mourinhu saznalo da Portugalac smatra kako ima nedovršenog posla na Old Trafordu nakon odlaska u decembru 2018. godine.

Mourinho je Manchester United preuzeo 2016. godine nakon odlaska Louisa van Gaala i osvojio je u prvoj sezoni Evropsku ligu i Carabao kup, a naredne je bio drugi iza Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Rome je vodio Tottenham na 86 utakmica, a u Engleskoj je u dva mandata bio trener Chelseaja. Vodio je sa dosta uspjeha Real Madrid, Inter i Porto. Sa posljednja dva čak osvajao Ligu prvaka.

Sinoć je Mourinho viđen na Da Luzu gdje gleda meč Benfice i Gil Vicentea u 20. kolu portugalske lige, a naravno mediji su ga odmah povezali sa svojim prvim klubom. U loži portugalski trener nalazi se u društvu biznismena Valdira Cardosa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.