Mourinha kamere snimile večeras na kultnom stadionu u društvu moćnog biznismena

Novi klub?

Mourinha kamere snimile večeras na kultnom stadionu u društvu moćnog biznismena

Edmir Škorić

Portugalski trener Jose Mourinho dobio je otkaz na klupi Rome još u januaru i već neko vrijeme se špekuliše gdje bi mogao nstaviti trenersku karijeru.

Nakon poraza od Milana, 16. januara, Roma je otpustila Mourinha, a na njegovo mjesto dovela bivšeg veznjaka Danielea De Rossija.

Nakon toga se počeo povezivati s raznim timovima, a posljednjih dana sa Manchester Unitedom, iz kojeg je protjeran 2018. godine nakon niza loših rezultata.

Britanci prenose, kako se iz izvora bliskih Mourinhu saznalo da Portugalac smatra kako ima nedovršenog posla na Old Trafordu nakon odlaska u decembru 2018. godine. Mou je United preuzeo 2016. godine nakon odlaska Louisa van Gaala i osvojio je u prvoj sezoni Evropsku ligu i Carabao kup, a naredne je bio drugi iza Manchester Cityja.

Prije Rome je vodio Tottenham na 86 utakmica, a u Engleskoj je u dva mandata bio trener Chelseaja. Vodio je sa dosta uspjeha Real Madrid, Inter i Porto. Sa posljednja dva čak osvajao Ligu prvaka.

Oglasi

Prvi samostalni posao imao je u Benfici 2000. godine, no na klupi Lisabonaca je bio samo 10 utakmica. Ostvario je pet pobjeda, tri remija i dva poraza, pa je ubrzo napustio klub.

Jose je večeras viđen na Da Luzu gdje gleda meč Benfice i Gil Vicentea u 20. kolu portugalske lige, a naravno mediji su ga odmah povezali sa svojim prvim klubom. U loži portugalski trener nalazi se u društvu biznismena Valdira Cardosa.

Benfica je u ovoj utakmici slavilas a 3:0 golovima Cabrala, Nevesa i Rafa Silve, te je ponovo lider sa 51 bodom, dok Sporting ima 49, ali utakmicu manje od gradskog rivala. Sportinga očekuje težak duel s Bragom kod kuće, dok će Benfica narednog vikenda u goste Viktoriji Guimaraes, ali prije toga gostovanje kod Vizele u Kupu. Sredinom februara Benfica će u play-offu Evropske lige ugostiti Toulouse.

Oglasi

Ipak, još niko ne zna gdje će Mourinho raditi u narednom periodu, a dosta se govori i o odlasku u Saudijsku Arabiju. Portugalski trener i ranije je govorio da će raditi u Saudijskoj Arabiji, a nekoliko dana nakon što je dobio otkaz u Romi, pojavila se informacija da ondje i odlazi.

“Reći ću vam istinu, mislim da ću jednog dana otići u Saudijsku Arabiju. Kad kažem ‘jednog dana’, ne mislim ni sutra, a ne mislim ni prekosutra”, rekao je Mourinho u intervjuu za egipatski TV kanal MBC.

Mourinho je inače navodno bio i želja čelnika Barcelone. Kada se ta vijest rasplamsala po društvenim mrežama i raznim sajtovima, Portugalac je odlučio nazvati predsjednika Reala Florentina Pereza kako bi mu objasnio da ne bi prihvatio ponudu Katalonaca.

"Ne bih ni u ludilu pristao da ih vodim", navodno je Mourinho rekao Florentinu Perezu kojeg je nazvao kako bi odmah "ugasio požar".

Jose Mourinho je Romu napustio u svom prepoznatljivom stilu. Nije puno pričao. Na oproštaju je objavio poruku na društvenoj mreži X. Samo je napisao: "Arrivederci Roma" uz fotografiju trofeja Konferencijske lige kojeg je osvojio.

Šta kažu kladionice, gdje ide Jose?

Najveće šanse kladionice su nedavnod ale engleskim klubovima, prvenstveno Newcastleu, koji ima dobar budžet, dobre uslove, jako kvalitetan igrači kadar i trenera kojem ne ide u posljednje vrijeme, pa su mnogi odmah povezali Josea sa Svrakama.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ipak, u ovom trenutku Portugalac je jako daleko od St. James' Parka, a svi nestrpljivo čekaju da se objavi ime novog kluba Posebnog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi