Jose Mourinho sprema spektakularan povratak na mjesto gdje ima nedovršenog posla
Slijedi li veliki povratak Posebnog? (Foto: EPA)

Želi 'popraviti stvari'

Jose Mourinho sprema spektakularan povratak na mjesto gdje ima nedovršenog posla

Midhat Šljivak

Legendarni Portugalac Jose Mourinho (61) sprema spektakularan povratak na menadžersku klupu. Engleski mediji javljaju da Posebni želi mjesto na klupi Manchester Uniteda.

Jose Mourinho je nedavno dobio otkaz na klupi Rome. Završila se tako još jedna era portugalskog stručnjaka, ali on sada cilja posao na mjestu gdje smatra da ima dosta nedovršenog posla.

Engleski Daily Mail tvrdi kako Posebni cilja povratak na klupu Manchester Uniteda. 61-godišnjak je uvjeren kako je suviše lagano otpušten u decembru 2018. godine i da ima dosta nedovršenog posla.

Taj cilj je Mourinho postavio ispred sebe. Otkriva to za Daily Mail izvor blizak čuvenom Portugalcu.

"Njegov cilj je povratak u United. Osjeća kako tu ima dosta nedovršenog posla s obzirom na način kako je otišao iz kluba. Cilj mu je povratak", govori za Daily Mail izvor blizak Mourinhu.

Oglasi

Legendarni stručnjak je na klupu Crvenih đavola sjeo 2016. godine. Naslijedio je Louisa van Gaala, te je uspio osvojiti Evropsku ligu i Carabao kup. U prvoj sezoni je uspio završiti i kao drugoplasirani u prvenstvu iako je imao mnogo skromniji igrački kadar u odnosu na druge rivale.

U decembru 2018. godine je dobio otkaz. Nakon brojnih nesporazuma s rukovodstvom kluba odlučeno je da Mourinho više ne bude menadžer, a naslijedio ga je Ole Gunnar Solskjaer.

Ni on nije napravio ništa naročito tokom dvije godine u klubu, Ralf Rangnick je bio privremeno rješenje u jednom trenutku, da bi u maju 2022. godine stigao Erik ten Hag.

Ono što radi Nizozemac ne zadovoljava previše navijače Uniteda. Odavno mu se već klima stolica, no za sada rukovodstvo kluba još uvijek nema namjeru da ga mijenja.

O njegovoj sudbini odlučivat će rezultati do kraja sezone. Ona za sada nije uspješna i lako bi se moglo desiti i da Ten Hag postane bivši.

Oglasi

Hoće li nakon toga čelnici velikana s Old Trafforda ponovo angažovati Josea Mourinha, vidjet ćemo u narednim mjesecima.

Jose Mourinho ima jako dobru statistiku u Manchester Unitedu

Portugalski stručnjak je u dvije i po godine rada na Old Traffordu imao jako dobar učinak.

On je Crvene đavole predvodio u ukupno 144 utakmice i ima učinak od 84 pobjede, 32 neriješena rezultata i 28 poraza.

Trofeje s ekipom kakvu je imao niko nije očekivao. Ipak, on je uspio osvojiti čak tri. Podigao je EFL Cup, Evropsku ligu i Community Shield.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon odlaska iz Manchestera vodio je Tottenham, a protekle dvije i po godine je u Romi odradio odličan posao i rimskom timu je donio evropski trofej (Konferencijska liga).

Podsjetimo, legendarni stručnjak je radio u Portu, Chelseaju, Real Madridu i Interu i u karijeri je uzeo gotovo sve što je mogao.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ili u Liverpool?!
1 0
Mel_Glupson
Sacked One dolazi :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi