Bez transfera do ljeta - Čelnici Rome ostali u čudu kada su čuli koliko košta Amar Dedić
FOTO: EPA

Tvrde mediji iz Italije

Bez transfera do ljeta - Čelnici Rome ostali u čudu kada su čuli koliko košta Amar Dedić

E. Oštraković

Svima je jasno da je Amar Dedić fudbaler koji će u narednim godinama napraviti veliku karijeru. Za njega se već sada raspituju brojni velikani i pitanje je trenutka kada će napustiti ekipu RB Salzburga.

Činilo se da će Dedić do kraja januara napustiti Austriju i da će svoju karijeru nastaviti u Italiji, tačnije u ekipi Rome. Ipak, veliki preokret desio se zadnjeg dana prijelaznog roka.

Mediji iz Italije prije nekoliko dana prenijeli su informaciju da je Dedić lična želja novog trenera Rome De Rossija i da će do kraja januara staviti potpis na ugovor sa timom iz Rima.

Roma je poslala zvaničnu ponudu, ali nakon nekoliko rundi pregovora čelnici ovog kluba bili su u čudu kada su saznali konačnu cijenu bh. reprezentativca.

Naime, kako prenose italijanski mediji RB Salzburg zad Dedića traži 18 miliona eura, a to je novac koji Roma u ovom trenutku ne može platiti.

Oglasi

U dosadašnjem dijelu sezone Dedić je odigrao 16 utakmica, te je postigao 3 gola i upisao dvije asistencije za Salzburg.

Također u proteklim sezonama je Dedić igrao zaista sjajno i ne čudi da to tim iz Austrije želi jako dobro naplatiti.

Tako su čelnici Rome odlučili da pokušaju dogovoriti transfer za naredni prijelazni rok, ali još uvijek nema bilo kakve druge informacije osim činjenice da Roma želi Dedića.

Naravno, uvijek postoji mogućnost nekog nevjerovatnog obrata i da Dedić u posljednjim satima prijelaznog roka završi u nekom drugom klubu, ali jako je teško očekivati takav scenario.

Oglasi

Najveći su izgledi da će i nastavak sezone Dedić provesti u Austriji, te da će na ljeto promijeniti sredinu, a kako stvari stoje njegova nova destinacija biti će već ranije spomenuta Roma.

Prije nekoliko dana Roma je dovela Angelina

Angelino je stigao kao ogromno pojačanje u Galatasaray na poziciji lijevog beka, ali se tu nije snašao baš najbolje. Odigrao je tek osam mečeva u prvenstvu, te u posljednjih sedam kola Superlige uopšte ga nije bilo u sastavu.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Upravo zbog svega toga on je napustio ovaj klub i svoju karijeru nastavlja u Romi.

Velika očekivanja od njega imaju svi u Romi u nastavku sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi