Jerome Boateng više ne želi da šuti

Mjesecima trenirao s Bayernom, dobio nož u leđa i sada sve javno rekao: "Jedino taj čovjek..."

Endin Čaušević

Nekadašnji njemački reprezentativac Jerome Boateng prije nekoliko dana našao se u centru pažnje jer je odlučio da karijeru nastavi u Italiji u dresu Salernitane. Prethodnih mjeseci trenirao je s Bayernom, a sada je otvorio dušu i otkrio zašto nije ostao u Minhenu.

Boateng je bio bez kluba više od pola godine nakon što je ljetos napustio Lyon i nije uspio da pronađe novi angažman.

Iskusni defanzivac mjesecima je trenirao s ekipom Bayerna i bilo je čak informacija da će mu minhenski klub ponuditi ugovor do kraja sezone jer su imali problema s povredama, ali se to nije desilo.

Na kraju je Boateng iznenadio se odlukom da karijeru nastavi u Italiji gdje je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Salernitanom do kraja sezone.

Ovaj 35-godišnji fudbaler je nakon potpisa za Salernitanu dao intervju za ugledni Bild u kojem je pričao o odluci da karijeru nastavi u Italiji, ali i šta se dešavalo prethodnih mjeseci dok je trenirao u Bayernu.

Boateng je odlučio da odgovori na pitanje zašto nije potpisao za njemačkog velikana iako su svi vjerovali da će se vratiti zvanično na Allianz Arenu.

"Zašto nisam dobio ugovor u Bayernu? To je dobro pitanje, ali ću vam dati iskren odgovor. Vjerovao sam da će mi dati ugovor, osjećao sam da će se to desiti i iznenadio sam se kada sam shvatio šta se dešava", rekao je Boateng i dodao.

"Da se samo Thomas Tuchel pitao siguran sam da bi dobio ugovor i igrao za Bayern. Veoma sam mu zahvalan na svemu i znam koliko se trudio da ja ostanem u ekipi. No, pitali su se neki drugi ljudi koji su se upetljali u sve i to je to".

"Pozvali su me na sastanak i saopštili da je ekipa već dovoljno ispunjena i da za mene nema mjesta. Barem je to ono što su meni rekli".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boateng nije htio reći o kojim ljudima je riječ i ko je to odlučio da neće dobiti ugovor, no svi već pretpostavljaju da je u pitanju Christoph Freund koji je prošle godine na poziciji sportskog direktora naslijedio Hasana Salihamidžića.

Iskusni 35-godišnjak je u Bayernu proveo čak deset sezona prije nego što je 2021. godine otišao u Lyon. Iako je ostavio dubok trag u Minhenu na kraju to nije bilo dovoljno da mu taj klub ponudi ugovor do kraja ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.