Čovjek zbog kojeg je Salihamidžić u Bayernu prolazio kroz pakao sinoć pokazao svoje pravo lice

Jedan od junaka Intera

Čovjek zbog kojeg je Salihamidžić u Bayernu prolazio kroz pakao sinoć pokazao svoje pravo lice

E. Čaušević

Hasan Salihamidžić prošle godine bio je na velikom udaru kritika zbog pojedinih pojačanja koje je doveo u Bayern, a najviše su mu zamjerali na dovođenju Yanna Sommera. No, Švicarac koji brani trenutno u Interu sada je svima pokazao svoje pravo lice.

Salihamidžić je godinama obnašao funkciju sportskog direktora u Bayernu i to je radio zaista odlično, ali nakon lošijih rezultata i odluka u prošloj sezoni na kraju je nekadašnji bh. reprezentativac dobio otkaz.

Bayern je na kraju prošle sezone odlučio da se Salihamidžiću i Oliveru Kahnu zahvali na saradnji što je obradovalo navijače tog kluba.

Oni su popularnom Brazzi zamjerali što je dovodio pojedine igrače u klub, a posebno se to odnosi na golmana Yanna Sommera koji je prošlog januara stigao na Allianz Arenu umjesto povrijeđenog Manuela Neuera.

Salihamidžić platio je devet miliona eura Gladbachu za Sommera, ali se on nije proslavio u Bayernu. Zadržao se svega pola godine i ljetos je na oduševljenje navijača minhenskog kluba otišao u Inter.

Oglasi

Međutim, da Hasan nije doveo neprovjereno ime Sommer pokazuje u Interu gdje brani zaista sjajno. Sinoć je s ovim klubom osvojio trofej Superkupa Italije i bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu u finalu protiv Napolija.

Sommer je imao nekoliko fantastičnih odbrana i pokazao je konačno pravo lice i o kakvom golmanu se radi, te da ga Salihamidžić nije uzalud toliko želio na golu Bayerna.

Ističe se posebno situacija iz 51. minute kada je Sommer izveo maestralnu paradu i odbranio udarac Khviche Kvaratskhelije iako su svi već vidjeli loptu u mreži Intera.

No, Sommer se pružio koliko je dug i uspio da odbrani taj udarac na oduševljenje saigrača. Fantastičnu odbranu švicarskog golmana možete POGLEDATI OVDJE.

Sommer je ljetos stigao u Inter za skoro sedam miliona eura i pod svaku cijenu je htio napustiti Bayern gdje je bio otpisan nakon što je Salihamidžić dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, ovaj 35-godišnjak se dolaskom u Inter preporodio i ove sezone brani fantastično, te je zacementirao svoje mjesto prvog golmana u klubu s Giuseppe Meazze.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti