Araujo saznao da ga Barcelona želi prodati, spremio žestoku osvetu i već izabrao novi klub

Urugvajac među otpisanim

Araujo saznao da ga Barcelona želi prodati, spremio žestoku osvetu i već izabrao novi klub

Endin Čaušević

Katalonski mediji jutros su objavili listu fudbalera Barcelone koji su već navodno otpisani i koje će taj klub prodati na ljeto. Mnogi su se iznenadili kada su tu vidjeli ime Ronalda Arauja i čini se da Urugvajac neće ostati dužan ukoliko se ispostavi da je ta lista zaista istinita.

Javnost u Španiji uzburkala je objava katalonskog Sporta koji tvrdi da su čelnici Barcelone već otpisali šestoricu igrača koji će napustiti Camp Nou na kraju ove sezone.

Jasno je da Barcelona mora prodati na ljeto nekoliko prvotimaca kako bi skupila novac za dovođenje novih pojačanja, no mnogi su se iznenadili kada su vidjeli pojedine igrače na toj listi.

Nije iznenađenje što će Sergi Roberto i Marcos Alonso napustiti klub jer im ističu ugovori, pa ni činjenica da Barcelona želi prodati Raphinhu na kraju sezone kako bi osigurala novac za nova pojačanja.

Međutim, ono što je iznenadilo mnoge jeste da se tu nalaze još Ronald Araujo, Jules Kounde i Andreas Christiensen.

Oglasi

Oni su standardni ove sezone u odbrani Barcelone, a posebno se to odnosi na Arauja koji je jedan od kapitena. Međutim, Araujo je i u januaru bio u centru špekulacija zbog mogućeg odlaska iz kluba što je i tada bilo iznenađenje za sve.

Čini se da u Barceloni žele zaista da prodaju Urugvajca i zarade novac za nova pojačanja, a takav stav je navodno ovog defanzivca itekako naljutio.

Mundo Deportivo navodi da je Araujo razočaran što je iz medija saznao šta se sprema na ljeto, te je odlučan da već sada riješi svoju budućnost i izabere novi klub bez obzira kakvu ponudu Barcelona želi.

Araujo je navodno već kontaktirao čelnike Bayerna koji je interes za Urugvajca pokazao i u januaru, ali je on tada odbio da ide u Minhen. Sada je, navodno, Araujo poručio da je spreman na transfer i da na ljeto želi da potpiše za Bayern.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve ostale ponude ga ne zanimaju i odbit će ih, te želi da primora Barcelonu da prihvati onu Bayernovu ukoliko je već tačno da ga klub želi prodati.

Nedavno se špeklisalo da Barcelona za njega želi oko 80 miliona eura što je Bayern bio spreman da plati, ali je on odbio taj transfer. No, sada je Bavarcima poručio da se predomislio i bit će zanimljivo vidjeti da li će oni ponovo pokušati da ga dovedu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

alexey
Smiješni ste
0 0
Culer
Može link na Sportu gdje to piše?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi