Thomas Tuchel zatvorio trening Bayerna, pa se čula vriska prema nesretniku: "Lijevo, idi lijevo"
Njemački stručnjak ima plan za Leverkusen (AP Photo/Emre Otkay)

Pripreme za Leverkusen

Thomas Tuchel zatvorio trening Bayerna, pa se čula vriska prema nesretniku: "Lijevo, idi lijevo"

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern nanizao je tri uzastopne pobjede, ali mnogi ljubitelji fudbala dijele mišljenje da tim Thomasa Tuchela ne blista na terenu. Ima tu dosta problema u odbrani, naročito na lijevoj strani, pa je trener bavarskog giganta prinuđen da traži rješenja. Danas je odlučio van javnosti isprobati nešto novo, a pojedincima nije bilo nimalo lako.

Trener minhenskog Bayerna Thomas Tuchel odlučio je da danas tim odradi trening iza zatvorenih vrata. Novinarima nije bio dozvoljen pristup, no jasno se moglo čuti šta trener bavarskog giganta pokušava uigravati.

Na mjestu lijevog beka, koje je poprilično škakljivo, u utakmici sezone protiv Bayer Leverkusena, mogao bi zaigrati Marokanac Noussair Mazraoui.

"Bayernov trening je bio zatvoren za javnost, ali mogli smo čuti Thomasa Tuchela kako žestoko viče na Noussaira Mazraoiuja: 'Ostani na lijevoj strani'. Velika je vjerovatnoća da bi Marokanac mogao početi kao lijevi bek protiv Leverkusena u Subotu, dok će Sacha Boey biti na desnom beku", navodi Bild.

Mazraoui je ove sezone u Bundesligi nastupio 12 puta i upisao je tri asistencije. Ukupno je odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima.

Utakmica protiv Bayer Leverkusena smatra se utakmicom sezone. Apotekari su na vrhu tabele s 52 boda, a Bayern je drugoplasirani s dva boda manje.

Oglasi

Susret se igra u subotu od 18:30 sati na BayAreni i svijet fudbala očekuje istinski spektakl u ovom meču.

Xabi Alonso mijenja Thomasa Tuchela u Minhenu?

Thomas Tuchel bi na kraju ove sezone mogao napustiti redove bavarskog velikana, a kao novi trener spominje se upravo čovjek koji je preporodio Bayer Xabi Alonso.

Fenomenalni španski stručnjak radi fenomenalan posao u Leverkusenu. Igra se atraktivan fudbal, to privlači mnoge velike klubove, među kojima je i Bayern.

Rukovodstvo bavarskog velikana navodno je već u kontaktima sa svojim bivšim igračem, no ako ga budu željeli angažovati imat će ogromnu konkurenciju u ekipi Liverpoola, koja ga također želi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Xabi Alonso je fudbalsku karijeru završio upravo u redovima Bayerna. Dres ovog kluba nosio je od 2014. do 2017. godine, odigrao je 117 utakmica i postigao je devet golova.

U tom periodu osvojio je tri trofeja Bundeslige, DFB Pokal i njemački Superkup.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TurgayAtacan09
Allan je krme ?
0 0
Pjevati će on u subotu otvori mi svoja vrata hahahahahahaha čuj idi lijevo hahahahahaga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi