Nakon žrijeba grupa za Ligu nacija

Nagelsmann, Voller i selektor Mađarske Rossi govorili o utakmici sa Bosnom i Hercegovinom

Esmer Oštraković

Danas je obavljen žrijeb za ovogodišnje izdanje Lige nacija, a svoje protivnike u A diviziji saznala je i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Tako je naša reprezentacija smještena u grupu C, a sa Bosnom i Hercegovinom u grupi su još i Nizozemska, Njemačka i Mađarska.

Nakon što su ranije svoje komentare dali prvi čovjek NSFBiH Vico Zeljković, te Zvjezdan Misimović i selektor Milošević, pojavili su se i komentari naših protivnika.

"Ovo je zanimljiva grupa sa jako dobrim utakmicama. Već smo spremni za Nizozemsku protiv koje ćemo igrati u martu. Ipak, najvažnije je dobro Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Nagelsmann.

Sa njim se složio i sportski direktor DFB-a Rudi Voller.

"Ovo su jako dobri i teški protivnici. Utakmica sa Nizozemskom je naravno najbolja u našoj grupi", kratko je rekao Voller.

Svoj komentar dao je i Marco Rossi selektor Mađarske.

"Naš omjer protiv Bosne je brilijantan. Nismo nikada izgubili od njih i nadamo se da će tako i ostati. Navodno su Njemačka i Nizozemska jači, a mi i Bosna smo tu negdje.

Najvažnije je ono što se desi na terenu. Idemo utakmicu po utakmicu", rekao je između ostalog Marco Rossi.

Šta su rekli Zeljković, Misimović i Milošević?

"U veličanstvenoj dvorani "Maison de la Mutualité" u Parizu održan je ždrijeb za UEFA Ligu nacija. Dobrim rezultatima u prethodnom izdanju ovog takmičenja zaslužili smo povratak među fudbalsku elitu.

Očekuju nas utakmice koje će sigurno puno značiti reprezentaciji, a posebno mladim igračima, jer ćemo se natjecati s najboljim što europski nogomet u ovom trenutku nudi. Nema potrebe trošiti riječi o našim rivalima, višestrukim prvacima starog kontinenta za koje igraju neki od najboljih svjetskih nogometaša", napisao je Vico Zeljković.

Komentar je dao i selektor Savo Milošević.

"Zasad ne gledamo prema Ligi nacija. Grupa očekivana s obzirom da u Ligi A Lige nacija nema "poželjnijih" protivnika", rekao je Milošević.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nešto ranije svoj komentar dao je i Zvjezdan Misimović.

"Možemo biti zadovoljni. Iako bismo realno u svakoj grupi bili autsajderi mislim da je moglo i gore. Biće zanimljivo, ali sada gledamo samo na Ukrajinu", rekao je kratko Misimović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.