Zvjezdan Misimović: "Mislim da je moglo i gore, ali sada gledamo samo na Ukrajinu"

Nakon žrijeba za SportSport

Zvjezdan Misimović: "Mislim da je moglo i gore, ali sada gledamo samo na Ukrajinu"

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je svoje rivale za ovogodišnje izdanje Lige nacija. Naša reprezentacija takmičiti će se u A diviziji sa najboljim evropskim reprezentacijama.

Naša reprezentacija bila je u posljednjem šeširu, a na kraju je izvučena u grupu C. Vrijedi dodati da je grupe izvlačio proslavljeni Juan Mata.

Grupa C: Nizozemska, Mađarska, Njemačka, BiH

Svoj komentar sa SportSport nakon što je žrijeb završen dao je Zvjezdan Misimović.

"Možemo biti zadovoljni. Iako bismo realno u svakoj grupi bili autsajderi mislim da je moglo i gore. Biće zanimljivo, ali sada gledamo samo na Ukrajinu", rekao je kratko Misimović.

Oglasi

Bosni i Hercegovini će biti ovo drugi nastup u Ligi A, u prvom u grupi sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom popularni Zmajevi su ispali u Ligu B.

Poznati su i "prozori" za utakmice. Po dva kola će biti odigrana u septembru, oktobru i novembru. Prvo je na programu od 5. do 7. septembra, a posljednje od 17. do 19. oktobra.

UEFA je odlučila promijeniti pravila pred novo izdanje pa se tako povećao broj utakmica iz razloga da takmičenje postane zanimljivije.

Umjesto da pobjednici četiri grupe iz A divizije igraju svojevrsni final-four kao što je to bio slučaj do sada uvodi se četvrtfinale u koje će se plasirati po dvije najbolje plasirane ekipe.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sa druge strane trećeplasirani iz A divizije će igrati protiv drugoplasiranih iz B divizije za promociju ili ispadanje.

Osim toga trećeplasirani iz B divizije igrat će po istom sistemu sa drugoplasiranim iz C divizije.

Top Komentari

BHFLjiljan
Izrael treba da igra protiv Palestine, Egipta, itd. Sta ce oni ovdje?
1 0
VelezovacMostar
Pozdrav svima. Ima jedna mogućnost da se BiH kvalifikuje na Evropsko fudbalsko prvenstvo bez igranja polufinala i finala baraža. Ne znam da li ste u toku da je 12 država bliskog istoka (fudbalskih saveza) tražilo od FIFE da se Izrael izbaci iz budućih baražnih utakmica za EP. Ako FIFA izbaci Izrael, što nije nemoguće pod velikim pritiskom onda ostaju 3 zemlje u baražu, što znači da će jedna proći direktno na EP bez igranja utakmica baraža a druge dvije će se boriti kroz baraž utakmicu za EP. Činjenica je da od ove tri zemlje samo je naša BiH u A diviziji lige nacija dok su Ukrajina i Island u B diviziji lige nacija u Evropi što znači da bi mi po tome što imamo najbolji plasman mogli proći direktno a Ukrajina i Island da igraju baraž za odlazak na EP. Ovo vam ozbiljno govorim. Trebao bi neko iz našeg FS BiH poslati protestnu notu FIFI tražeći da se izbaci Izrael iz baraža i mogućeg učestvovanja na EP zbog rata u Gazi kao što je izbačena Rusija u zbog rata u Ukrajini, sve drugo bi bila nepravda prema Rusiji i dvostruki Evropski standardi! Naš plasman nam je svima u državnom interesu (uspjeh, ponos, novac..). Širite ovo dalje i sretno nam bilo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti