Sa potpisa ugovora

Protiv Slobode su pokazali da će biti tvrd orah za rivale

Sa 17 godina debitovao u Premijer ligi, sada ima novi klub u Prvoj ligi FBiH

Samir Mlaćo

Već u nedavnom meču protiv FK Sloboda pokazalo se da će FK Gornji Rahić biti tvrd orah za sve prvoligaše i u drugom dijelu sezone.

Već u meču protiv FK Sloboda pokazalo se da će FK Gornji Rahić biti tvrd orah za sve prvoligaše i u drugom dijelu sezone.

Rahićani su prvi dio sezone završili na devetom mjestu te imaju 20 osvojenih bodova. Opuštanja nema, svjesni su da će i drugi dio sezone biti itekako uzbudljiv, pa su se odlučili pojačati.

Između ostalih, stigao je Anis Ćosić, bivši FK Tuzla City. Nastupao je prvo za omladinske selekcije Tuzlaka, a zatim i bio u prvom timu, da bi prešao u OFK Gradina.

Sada je potpisao za FK Gornji Rahić te svi u federalnom prvoligašu vjeruju da će biti kvalitetno pojačanje.

U protekloj polusezoni Ćosić je upisao 12 nastupa u Prvoj ligi FBiH, a zanimljivo da je sa samo 17 godina debitovao u Premijer ligi za FK Tuzla City. Desilo se to protiv Leotara iz Trebinja, a zanimljivo da je nešto kasnije ponovo nastup upisao protiv kluba iz Trebinja.

"Ćosić je rođen 27. maja 2004. godine u Tuzli, a u proteklim sezonama nastupao je za FK Tuzla City u U-19 Premijer ligi BiH te bio u rosteru seniorske momčadi za koju je upisao i dva nastupa.

Dvadesetogodišnji brzonogi ofanzivac stiže nam iz OFK Gradina, za koju je u aktuelnoj sezoni upisao 12 nastupa. Ćosić se podjednako dobro se snalazi na poziciji krilnog napadača i defanzivnog bočnog fudbalera.

Ćosa, dobro nam došao", naveli su iz FK Gornji Rahić.

Za FK Gornji Rahić potpisali su i Adin Zečić, te Ali Mahmud. Veliki broj je mladih igrača u ovom federalnom prvoligašu, a zanimljivo da je prosjek godina ekipe koja je dočekala kraj meča sa Slobodom 20,6.

"Dobra, dinamična utakmica, to je i bila naša poenta. Sloboda je imala ogromne šanse, a mi smo tu podbacili. Sloboda već duže trenira, a nama je čast i zadovoljstvo doći i igrati ovdje, te sa devet igrača do 21. godine završiti utakmicu. To i jeste poenta našeg kluba, te želimo da ti momci naprave velike karijere.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slobodi želim svu sreću i da se vrate u Premijer ligu, te u Kupu ostvare dobar rezultat", naveo je nakon remija u prijateljskom meču protiv FK Sloboda (1:1) šef struke FK Gornji Rahić Mensur Dedić.

U prvom kolu drugog dijela sezone FK Gornji Rahić će za rivala imati FK Radnik iz Hadžića na svom stadionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.