Nastavlja se sezona u Bosni i Hercegovine, ko će slaviti danas na stadionu Rođeni u Mostaru?

Velež dočekuje Tuzla City u osmini finala Kupa

Nastavlja se sezona u Bosni i Hercegovine, ko će slaviti danas na stadionu Rođeni u Mostaru?

Endin Čaušević

Nakon skoro dva mjeseca pauze danas se nastavlja sezona u Bosni i Hercegovini i to okršajem na stadionu Rođeni u Mostaru gdje se u osmini finala Kupa naše zemlje sastaju Velež i Tuzla City.

Bh. klubovi su proteklih mjesec dana punom parom se spremali za drugi dio sezone u kojem slijedi konačni rasplet u Kupu BiH i Premijer ligi naše zemlje.

Nakon skoro dva mjeseca danas ćemo ponovo uživati u čarima bh. fudbala, a drugi dio sezone otvaraju Velež i Tuzla City koji večeras igraju u Mostaru utakmicu osmine finala Kupa BiH.

Jasno je da Velež ima ulogu favorita u ovom meču, ali sigurno je ni da Tuzla City neće doći u Mostar s bijelom zastavom, te da će tim s Tušnja pokušati da priredi iznenađenje na stadionu Rođeni.

Trener domaćeg tima Dean Klafurić svjestan je da je ovo prvo takmičarska utakmica nakon zimske pauze i da je ekipa još uvijek u procesu priprema.

Oglasi

"Pred nama je prva natjecateljska utakmica u ovoj godini. Još uvijek smo u procesu priprema, peta je sedmica rada od početka priprema. Nalazimo se u toj sedmici, ali sutrašnja utakmica je svakako natjecateljska i samim time je veoma bitna", rekao je Klafurić na jučerašnjoj press konferenciji i dodao.

"Kup natjecanje je veoma specifično. Nema favorita, postoje neka druga pravila. Prije svega htio bih reći bili smo u Turskoj na pripremama gdje smo odlično radili. Nismo imali povreda i to je jako važno. Htio bih pohvaliti sve moje igrače i suradnike u stručnom štabu za uložen trud napor i izvršavanje obaveza. Nalazimo se u dobroj situaciji i imamo dobru atmosferu. Sve to je temelj za buduće utakmice koje su pred nama. Pobjedom protiv Shakhtara smo napravili euforiju, ali nema mjesta za to jer to je pripremna utakmica. Pristupali smo drugačije nego natjecateljskoj utakmici".

Pred ovu utakmicu svoja očekivanja iznio je i gostujući trener Slavko Petrović koji je poručio da se nada da njegov tim može iznenaditi Velež.

"Izvlačenjem Veleža dobili smo jednog jako kvalitetnog protivnika, ali Kupa ima svoje zakone tako da se nadam da ćemo uspjeti da iznenadimo Velež u Mostaru. Što se tiče igrača kod nas su svi spremni za igru i nadam se da ćemo doći do povoljnog rezultata", jasan je bio trener Tuzla Cityja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Velež i Tuzla City u dosadašnjem dijelu sezone odigrali su jedan meč u Premijer ligi kada je na Tušnju bilo 1:1.

Podsjećamo, današnja utakmica na stadionu Rođeni igra se s početkom u 18 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Sta mogu vjestaci i plasticni klub protiv Veleza..
6 1
rodjak
TC je solidna ekipa,malo im odbrana kaska zajedno sa golmanom i tu vidimo sansu,dovoljno i 1:0 sto se mene tice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti