Današnji protivnik FK Sloboda je kraj meča dočekao sa situacijom kakva se rijetko viđa

Dedić je bio zadovoljan

Današnji protivnik FK Sloboda je kraj meča dočekao sa situacijom kakva se rijetko viđa

S. Mlaćo

FK Gornji Rahić u veoma dobrom izdanju se predstavio danas na Tušnju.

FK Gornji Rahić u veoma dobrom izdanju se predstavio danas na Tušnju.

Bilo je 1:1 u prijateljskom meču, a navijači Slobode sigurno mogu biti razočarani. Tuzlacima je ovo bila generalka pred meč Kupa osmine finala naše zemlje protiv FK Sarajevo.

Svoje viđenje meča dali su šef struke FK Gornji Rahić Mensur Dedić, te prvotimac Adin Zečić.

"Dobra, dinamična utakmica, to je i bila naša poenta. Sloboda je imala ogromne šanse, a mi smo tu podbacili. Sloboda već duže trenira, a nama je čast i zadovoljstvo doći i igrati ovdje, te sa devet igrača do 21. godine završiti utakmicu. To i jeste poenta našeg kluba, te želimo da ti momci naprave velike karijere.

Slobodi želim svu sreću i da se vrate u Premijer ligu, te u Kupu ostvare dobar rezultat", kazao je Dedić.

Oglasi

Riječ je dobio i Zečić.

"Vrlo ozbiljna utakmica, jaka su ekipa. Njima je ovo generalka, a nama tek druga utakmica. Atmosfera u klubu je odlična i nadam se što boljem uspjehu u nastavku sezone, i Slobodi želim puno sreće.

Želimo u drugom dijelu sezone ostvariti što bolji uspjeh", rekao je Zečić, novajlija u redovima federalnog prvoligaša.

Oglasi

Treba istaći da je FK Gornji Rahić imao jučer prijateljski meč protiv FK Radnički Lukavac, no susret je prekinut. Iz federalnog prvoligaša su naveli da su njihovi rivali bili izraziti grubi i da oni nisu željeli da se meč nastavi.

"Naša ekipa napustila utakmicu u Bokavićima u 35. minuti, pri rezultatu 0:1.

Nakon jedne situacije dvojica igrača Radničkog iz Lukavca udaraju pesnicom u glavu (Dedića) odnosno nogom u leđa (Bošnjakovića)", naveli su iz FK Gornji Rahić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zlatan Nalić, šef struke Slobode nije bio mnogo zabrinut nakon meča.

"Vidite dosta dobro prvo poluvrijeme. Ne dobro nego odlično. Mislim da je bilo 25 ili 30 šansi u prvom poluvremenu. Ono što nije dobro jeste činjenica što iz tih šansi nismo postigli golove. Drugo poluvrijeme dosta dobro. Očekivano su imali kontre. Nismo mnogo mijenjali i htjeli smo dati što više šanse da damo igračima koji će igrati protiv Sarajeva", naveo je Nalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi