Gasal u duelu prvog kola protiv FK Borac na Grbavici

Očekuje ga borba za opstanak

Gasal napustio Grbavicu i sve iznenadio odabirom novog kluba · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Veliki broj nogometaša napustio je FK Željezničar ove zime, a među njima je i Hamza Gasal. U samoj završnici priprema Gasalu je saopšteno da više nije u planovima stručnog štaba, pa je morao brzo donijeti odluku o novom klubu.

Povezivao se Gasal sa pojedinim premijerligašima, no na kraju je odlučeno da potpiše za NK TOŠK Tešanj, člana Prve lige FBiH.

Gasal se sve dogovorio, što je i potvrđeno za SportSport.ba, te će uskoro uzeti papire i kao slobodan nogometaš potpisati za klub iz Tešnja.

TOŠK vodi bitku za opstanak, ima tek 11 bodova kao FK Mladost i FK Rudar Kakanj, te će biti veoma zanimljivo u drugom dijelu sezone u bh. 'cvajti'.

Novi šef struke TOŠK-a je od ove zime Dženan Hošić, nekadašnji nogometaš FK Sarajevo, a nema sumnje da će Gasal biti veliko pojačanje. Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja za mjesec dana pa će i Gasal imati dovoljno vremena da se uklopi u novu sredinu.

Gasal je u prvom dijelu sezone za Željezničar upisao 12 nastupa u prvenstvu, ali većinom je šansu dobijao sa klupe. Tek na tri meča bio je starter, a nije se upisivao u listu strijelaca.

Zanimljivo da je Gasal na Grbavicu stigao iz Akademije FK Sarajevo, a nastupao je i za kadete te juniore kluba sa Grbavice. Oov će mu biti prvi angažman u Prvoj ligi FBiH.

Gasal je prošao i sve omladinske selekcije naše reprezentacije, no vjerovatno ni sam nije očekivao da će vrlo rano igrati u drugom rangu bh. nogometa.

Podsjetimo, FK Željezničar je jučer potvrdio i odlaske Nikole Turanjanina te Amara Musića. Uskoro će to Plavi učiniti i za Gasala.

Hamza Gasal FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

12 nastupa
3 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

"FK Željezničar je potpisao sporazumne raskide ugovora sa Nikolom Turanjaninom i Amarom Musićem. Zahvaljujemo se Turanjaninu i Musiću na profesionalnom odnosu, doprinosu na terenu i želimo im sreću u nastavku karijere", saopštio je klub s Grbavice.

Musić će prema svemu sudeći u FK Radnik Hadžići, dok nije poznato koji klub će nova sredina Turanjanina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Grbavicu su napustili i Aleksandar Kosorić, Alyson, Benjamin Šehić, Irfan Jašarević, Ajdin Mulalić, Edin Biber...

Željezničar upravo igra generalku protiv Veleža iz Nevesinja i trenutno vodi 7:2. Plavi drugi dio sezone otvaraju duelom sa HŠK Zrinjski na Grbavici naredne subote od 16 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.