Bh. sudija imao puno posla

Društvene mreže gore, kritike Peljti zbog Carvajala, pojavio se i snimak starta

Edmir Škorić

U toku je meč osmine finala Lige prvaka između Leipziga i Real Madrida, a nakon 45 minuta mreže miruju.

Bilo je šansi u prvom dijelu, vidjeli smo i jedan pogodak, ali on je poništen. U trećoj minuti je Benjamin Šeško zatresao mrežu gostiju iz Madrida, ali su ga bh. sudije poništile.

Dosuđen je ofsajd. Iako Benjamin Šeško nije bio u nedozvoljenoj poziciji, ispostavilo se da je ofsajd sviran zbog Henrichsa, koji je gurao Lunina i ometao golmana Reala. I iz VAR sobe je potvrđena odluka Irfana Peljte i njegovog pomoćnika Senada Ibrišimbegovića.

Ipak, Peljto se nije proslavio nešto kasnije, kada je dosudio faul u korist Leipziga, ali nije kaznio Danija Carvajala javnom opomenom.

Start Carvajala proširio se društvenim mrežama, a naročito ga dijele navijači Barcelone koji pišu da je "UEFA opet na djelu" i slično.

Peljto nije bio perfektan u prvom dijelu iako važi za najboljeg sudiju u BiH, ali nije ni pretjerano oštetio jednu ili drugu ekipu. Vidjet ćemo kako će se sudijska ekipa iz BiH snaći u drugih 45 minuta ove pomalo zahtjevne utakmice, a takva je gotovo svaka u noakut fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedini žuti karton Peljto je pokazao treneru domaćih Marcu Roseu na kraju prvog poluvremena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.