Ibirišimbegović mahao, VAR potvrdio: Odluka o kojoj će se dugo pričati, da li je bio ofsajd?

Durštvene mreže gore

Ibirišimbegović mahao, VAR potvrdio: Odluka o kojoj će se dugo pričati, da li je bio ofsajd?

H. Zilić

Već u prvoj minuti duela osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida vidjeli smo uzbuđenja, a odmah su pune ruke posla imale sudije iz Bosne i Hercegovine.

Glavni sudija je Irfan Peljto sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Blejom, četvrti sudija je Miloš Gigović.

Međutim u prvoj minuti poništen je pogodak Benjaminu Šešku, a svi se pitaju zašto?

Nakon upućene lopte igrača Leipziga, lijepo se vidi da Šeško nije bio najbliži golu Reala.

Slovenac je iz drugog plana došao do lopte i glavom pogodio mrežu Reala, ali Peljto je nakon konsultacije sa Ibirišimbegovićem i VAR sobom ponišito pogodak domaćinima.

Oglasi

Društvene mreže već gore i svi smatraju da je sudija iz Bosne i Hercegovine donio pogrešnu odluku, tačnije da je Peljto dobio pogrešnu informaciju iz VAR sobe gdje su sudije iz Nizozemske.

I na fotografijama koje kruže društvenim mrežama čini se da je zaista bila greška. Jedino da ofsajd nije dosuđen radi ometanja golmana Lunina. Situacija koja će izazvati dosta komentara. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače domaćini su krenuli ofanzivno i proed poništenog gola imali su još jednu veliku priliku preko Šeška, ali Lunin je spasio Real.

Očigledno njemačka ekipa ima šta da kaže u dvomeču protiv Reala i uzbuđenja neće nedostajati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CAGE55
Pa ne smije igrac biti protivnicki iza golmana,kad je igrac protivnicki iza golmana,golman se racuna kao zadnji igrac...De malo naucite pravila,a ne gluposti da pisete..
3 1
Ecosport
Penal VARdridu se namješta i dalje, osvojili su 10 liga šampiona na krađama. Najlopovskiji klub svih vremena.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi