Ekspert objasnio zašto je poništen gol Benjamina Šeška

Ekspert objasnio zašto je poništen gol Benjamina Šeška

Edmir Škorić

Na samom početku utakmice Leipzig - Real Madrid u osmini finala Lige prvaka poništen je pogodak Benjamina Šeška i izazvao je dosta kontroverzi.

Šeško je rano zatresao mrežu gostiju, već u trećoj minuti, no dosuđen je ofsajd. Iako Slovenac nije bio u nedozvoljenoj pozicji, procijenjeno je da je Benjamin Henrichs smetao Realovom golmanu Andriyju Luninu, zbog čega je uskraćeno rano slavlje domaćih.

Isprva je mnoge zbunilo sve što su vidjeli, ali je Pavel Fernandez analizirao ovu situaciju na Radiju Marca.

"Pogodak je opravdano poništen zbog ofsajda Henrichsa. Nijemac nije taj koji je šutirao, ali jasno je da smeta golmanu, uključujući i naguravanje s Luninom. Ofsajd zbog ometanja protivnika", rekao je Pavel Fernandez.

Glavni sudija na meču je najbolji bh. sudija Irfan Peljto, a asistenti su mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti sudija Miloš Gigović.

Osim bh. sudija, delegirani su i Nizozemci i to u VAR sobi, Pol van Boekel i Dennis Higler. Iako se na prvu činilo da su bh. sudije napravile pogrešku, čini se da su donijeli opravdanu odluku, iako se ona nije dopala domaćinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dojam je da će ovaj poništeni pogodak izazvati dosta bure i da će biti predmet analize. Na društvenim mrežama uveliko se vodi rasprava, jedni smatraju da je gol opravdano poništen, drugi da nije bilo elemenata da se donese ovakva odluka.

Leipzig je i nakon toga imao nekoliko šansi, ali je i dalje 0:0, dok je u drugoj utakmici Manchester City u Kopenhagenu poveo sa 1:0 golom Kevina de Bruynea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Jasno kao dan, igrač oneta i gura golamana...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi