'Drago' čeka hrvatskog nokautera: Alen Babić se vraća protiv ogromnog Engleza

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić u ring se vraća 31. marta u londonskoj O2 Areni. Protivnik mu je Englez Steven Robinson, zvani Drago.

Nakon godinu dana pauze hrvatski bokser Alen Babić se vraća u ring. Borbu je zakazao za 31. mart, a rival mu je Steven Robinson.

Radi se o 33-godišnjem 201 centimetar visokom bokseru iz Newcastlea koji u karijeri ima omjer od šest pobjeda i dva poraza.

Zbog svog izgleda Englez je dobio nadimak 'Drago', po kultnom liku iz filma Rocky Ivanu Dragu kojeg je glumio čuveni Dolph Lundgren.

Borba s engleskim divom bit će prava prilika za hrvatskog boksera da se vrati na pobjednički put nakon najgore borbe karijere koju je prije godinu dana odradio u Poljskoj protiv Lukasza Rozanskog.

Neprepoznatljivo je Savage izgledao u toj borbi za WBC pojas bridger kategorije i završen je već u prvoj rundi.

Napravio je Babić sam sebi medvjeđu uslugu. Pred šampionsku borbu riješio se čovjeka koji ga je do nje doveo, Leonarda Pijetraja i napravio je ogromnu grešku.

Pokušao je hrvatski bokser da se izvinjenjem vrati u dvoranu. Nije mu to uspjelo, pa se okrenuo drugim trenerskim opcijama.

Sad je spreman za veliki povratak. Najavljuje velike stvari i ostaje nam da vidimo koliko će napraviti u budućnosti.

On je svojim beskrupuloznim stilom borbe oduševio Englesku. Otvorilo mu je to brojna vrata i njegov ratnički boks žele svi gledati.

Treba istaći da se za karijeru hrvatskog boksera brine poznati teškaš i nekadašnji izazivač za šampiona svijeta teške kategorije Dillian Whyte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.