Alen Babić od vrha do dna - Molio je za oprost, nije ga dobio, pa je vrata zatvorio zadnjicom

Pijetraja više neće da moli

Alen Babić od vrha do dna - Molio je za oprost, nije ga dobio, pa je vrata zatvorio zadnjicom

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić saopštio je kako je više nema namjeru sarađivati s dugogodišnjim trenerom Leonardom Pijetrajom. On je u emisiji Sport nedjeljom reagovao dosta burno nakon što ga je čuveni trener otpisao za sva vremena ne želeći s njim više raditi jer ga je ovaj izdao neposredno pred meč za svjetsku titulu bridger kategorije.

Alen Babić je godinama bio pulen poznatog hrvatskog trenera Leonarda Pijetraja. 32-godišnjak je uz njega ostvario vrhunske rezultate, no pred meč života za titulu bridger kategorije protiv Lukasza Rozanskog odlučio je napustiti Pijetraja i otići s drugim trenerom.

Najvažniju borbu karijere je izgubio. Nokautiran je u prvoj rundi na opšte zaprepaštenje svih, da bi se nekoliko mjeseci kasnije poželio vratiti u dvoranu koja mu je sve dala.

Međutim, trener Pijetraj nije želio čuti za njega. To je izrevoltiralo Babića koji je potpuno izgubio živce i novim nastupom je sam sebi zatvorio vrata dvorane. Poručio je da bivšeg trenera više nikako ne poštuje.

"Šest mjeseci sam trčao za tim čovjekom. Sramotim se javno i privatno, šaljem poruke, a on se nije u stanju javiti. Više ga ni najmanje ne poštujem i neću više pričati o njemu. Ne interesira me. Sve što napravim dalje, napravit ću sam. Ja sam sve napravio iz inata, pa ću i ovo", rekao je Babić u emisiji Sport nedjeljom, te je dodao:

Oglasi

🥊🇭🇷 Alen "Savage" Babić..ekskluzivno❗️ ➡️ "Reći ću vam što se u međuvremenu promijenilo i zašto više ne poštujem Lea Pjetraja" 👇👇👇👇👇👇 Alen The Savage Babic #boks #wbc #alenbabic #savage

Posted by SPORT NEDJELJOM on Friday, November 17, 2023

"Poslao sam mu poruku s pitanjem: 'Mislite li da da ja više ne mogu, da sam ja gotov, da od mene više nema niša?' Nije mi odgovorio i time je sve rekao. On misli da sam gotov. To mi je trebalo, ta ne odgovorena poruka je sve što mi je trebalo. jedva čekam da se vratim bez njega."

"Ja sam prije četiri dana poslao poruku da se želim vratiti i šta da napravim. Poruka je bila da se ne zamaram s njim i da ima još dobrih trenera. Potom sam ga pitao da li misli da sam gotov i na tu poruku nije odgovorio", rekao je Babić.

Saradnje nakon ovog nastupa hrvatskog boksere sada definitivno više neće biti i priča je završena.

Alen Babić je u profesionalnoj karijeri u kojoj je nastupao uglavnom u teškoj kategoriji na omjeru od 11 pobjeda i jednog poraza. Jedini meč izgubio je u borbi za WBC pojas bridger kategorije.

U karijeri je 32-godišnjak pobjeđivao imena kao što su Tom Little, Eric Molina, Adam Balski...

Top Komentari

user1676286668
Jednom glup uvijek glup
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi