Hrvatski nokauter najavljuje povratak za pamćenje - Alen Babić spreman osvojiti svijet
Hrvatski bokser spremno čeka povratak na scenu (Foto: Instagram)

Povratak hrvatskog boksera

Hrvatski nokauter najavljuje povratak za pamćenje - Alen Babić spreman osvojiti svijet

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić (33) spreman je za veliki povratak u 2024. godini. Sjajni borac želi krenuti u novi niz pobjeda i pokazati da je nesretni poraz iz aprila prošle godine samo bila loša noć.

Alen Babić sprema se za povratak na boksersku scenu. The Savage je van ringa od aprila prošle godine kada je šokantno poražen od Lukasza Rozanskog u borbi za WBC pojas prvaka svijeta bridger kategorije.

The Savage je nestao u ringu. Kao da se nije ni pojavio u borbi i već je u prvoj rundi pao, te je izgubio meč života.

Za neuspjeh je krivio sebe. Priznao je kako je napravio grešku napustivši čovjeka koji ga je stvorio, čuvenog trenera Leonarda Pijetraja, pokušao mu se vratiti, ali vrata dvorane u Zagrebu su za njega nakon svega zatvorena.

Babić je protekli period proveo u Irskoj. Želi vratiti onu staru glad za uspjehom koju je imao u trenucima kada se borio za sitnu lovu. On se dobro sjeća tri borbe u Sarajevu za koje je dobio 40 KM.

Oglasi

"Svoj prvi novac zaradio sam u Sarajevu na jednom jakom turniru. Za prvo mjesto i tri meča dobio sam 40 KM. Danas amateri imaju nešto povoljniju situaciju, ali to je daleko ispod neke ozbiljne cifre. Ne znam je sam li tokom cijele amaterske karijere zaradio 2.000 eura. To je sve za osam godina i oko 90 mečeva. Magistrirao sam siromaštvo, ali uvijek sam znao da dolazi sve što treba", rekao je jedne prilike Babić koji je pored boksa radio kao izbacivač za 100 KM na noć.

Hrvatski bokser je profesionalac postao 2019. godine. Uslijedio je fenomenalan niz borbi, dobio je šansu u Engleskoj od Eddie Hearna i maksimalno ju je iskoristio.

Boksovao je s mnogo većim teškašima od sebe, rušio ih je sve redom, a zatim je odlučio da se bori za pojas u novoj bridger diviziji. Nažalost, napravio je veliku grešku promjenom tima i to ga je koštalo prvog poraza u karijeri.

Babić je sada na omjeru od 11-1. Ipak, najavljuje kako se vraća jači nego ikad i da dolazi nazad ponovo gladan uspjeha.

"Dobio sam napokon svoj mir. Moj bokserski put nikad nije ni stao, a bliži se vrijeme povratka. Mečevi čekaju, promotori također, datumi su na stolu. Tražit ću barem pet mečeva, neću stati i proći ću cijeli svijet ako je potrebno. Ja bez boksa ne postojim", rekao je Babić.

Oglasi

Leonard Pijetraj otpisao Babića

Trener Leonard Pijetraj zauvijek je otpisao Babića. Nije mu želio odgovoriti na poruke i to je jasan znak da ne želi više s njim sarađivati.

The Savage je zbog toga žustro reagovao i definitivno je zatvorio vrata BK Leonardo.

"Šest mjeseci sam trčao za tim čovjekom, sramotio se javno i privatno, a on se nije u stanju javiti. Više ga ni najmanje ne poštujem. Sve što napravim dalje, naparavit ću sam. Sve sam napravio iz inata, pa ću i ovo", rekao je Babić i dodao je:

"Želio sam se vratiti, poslao sam mu poruku, a on mi je odgovorio kako nema potrebe da se zamaram s njim i da ima još dobrih trenera. Pitao sam ga da li smatra da sam gotov i na tu poruku nije odgovorio", riječi su Babića.

Ipak, treba istaći da je isključivo hrvatski bokser kriv za ovakvu situaciju. On je napustio trenera pred borbu karijere i napravio je veliku grešku.

Ostaje nam da vidimo hoće li se na pravi način uspjeti vratiti i kada ćemo ga ponovo gledati u ringu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi