"Kompletna Hrvatska se okrenula protiv mene, sad ćete vidjeti kakva sam zvijer"
Hrvatski teškaš najavljuje velike stvari

Alen Babić se vraća

"Kompletna Hrvatska se okrenula protiv mene, sad ćete vidjeti kakva sam zvijer"

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić (33) najavio je veliki povratak u ring. On bi se trebao desiti 31. marta, a vjerovatni rival je britanski teškaš je Tommy Welch (13-0).

Alen Babić je imao zavidan početak profesionalne karijere. Hrvatski teškaš je rušio teškaše jednog za drugim i nanizao je 12 uzastopnih pobjeda.

Međutim, april 2023. godine mu je donio težak poraz. U borbi za WBC pojas bridger kategorije nokautiran je već nakon 50 sekundi od Poljaka Lukasza Rozanskog, da bi nakon toga njegova karijera krenula prema dnu.

Nakon nekoliko mjeseci 'Savage' je najavio veliki povratak. Danas je u Londonu najavio svoj skori povratak, a to bi se trebalo desiti u martu.

Oglasi

Govorio je Babić o svom prvom porazu i dnu na kojem je bio nakon svega što se desilo.

"To je bilo sranje. Bio sam izgubljen, sje*an i depresivan, ali sam naučio lekciju. Želim da ljudi izvuku lekciju iz mog slučaja", govori Babić i navodi kako se kompletna Hrvatska okrenula protiv njega.

"Danas sam tu kao da se ništa nije dogodilo. Kompletna Hrvatska se okrenula protiv mene u jednom trenutku, moja ekipa Savage Army se okrenula protiv mene, ali sve dođe i prođe. Ništa to novo nije."

"Sad ćete vidjeti kakva sam zvijer. Ili ću pasti ili ću biti najbolji ikad. Vrijeme će pokazati."

Kategoriju neće birati. Najbolja izdanja je pružio u teškoj, ali bridger mu je mnogo lakši zbog kilaže.

Oglasi

"Ma boli me za kategoriju. Tim će odlučiti. Ja sam prošli put odlučio i izgubio sam, trener mi je pobjegao. Volim boks i želim biti šampion, vratio sam se i idemo dalje."

"Imena protivnika me ne interesuju. Ja ih neću birati, to će odsad raditi moj tim, ja neću birati rivali. Nekad nisam znao protivnika do dva dana prije meča i tad sam bio najbolji. Počeo sam već kamp, mislim da će taj Tommy Welch biti dobar obračun."

"Da vidimo hoće li ovaj tip zagristi. Nekoliko protivnika je već pobjeglo", poručio je potom Alen Babić.

Hrvatski bokser je u karijeri ostvario 11 pobjeda od čega ih je 10 došlo nokautom. Jedini poraz ga je odveo na dno, no spreman je za veliki povratak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi