Španski stručnjak oprezan pred dolazak Chelseaja na Etihad (Foto: EPA)

Hvalio Plavce

Guardiola govorio o Chelseaju, navijači smatraju da zbija šale na njihov račun: "On nas za**bava"

Midhat Šljivak

Manchester City u 25. kolu Premiershipa na Etihadu u subotu čeka Chelsea. Pred ovaj meč menadžer Građana Pep Guardiola pohvalno je govorio o londonskom timu, ali navijači tima sa Stamford Brdigea smatraju da je zbijao šale na njihov račun.

Pep Guardiola najavio je sutrašnji meč u kojem njegov Manchester City na Etihadu dočekuje Chelsea. Duel velikih rivala prethodnih godina bi bio derbi, ali zbog loše igre Plavaca i pozicije na tabeli Građani su veliki favoriti.

Chelsea igra očajno veći dio ove sezone. Zbog toga su riječi koje je o njima rekao Pep Guardiola navijači londonskog tima shvatili kao zbijanje šale na njihov račun.

Guardiola je tim sa Stamford Bridgea nazvao izuzetnim i jednim od najtežih rivala do kraja sezone.

"Chelsea je izuzetan tim u svim dijelovima terena. To nam je jedna od težih utakmica koju imamo do kraja sezone", smatra Guardiola i dodaje:

"Imaju sve: Intenizet, kvalitet, teško gube lopte. Teško je pronaći igrača Chelseaja koji gubi loptu", ispalio je Pep Guardiola i to je postao povod za komentare na društvenim mrežama.

"Je li to on za**ava?", jedan je u nizu komentara navijača Chelseaja na Guardiolinu izjavu, dok ga drugi mole da ih prestane tješiti jer oni imaju oči da vide igru svog tima.

"Pep nikad neće ući u raj zbog ovakvih laži", još je jedan u nizu komentara navijača iz plavog dijela Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City ovaj meč dočekuje na drugoj poziciji tabele Premiershipa, a Chelsea je na 10. mjestu s 18 bodova manje od svog rivala.

Naravno, Građani su apsolutni favoriti. Sve osim pobjede ovog tima bilo bi veliko iznenađenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.