Zvijer kakva se više ne rađa i dokaz da mu nema ravnog: Nerealan let Haalanda ostavlja bez teksta
Nevjerovatni Norvežanin

Nestvaran pokušaj

Zvijer kakva se više ne rađa i dokaz da mu nema ravnog: Nerealan let Haalanda ostavlja bez teksta

M. Šljivak

Manchester City je kao gost na čuvenom Parken stadionu savladao danskog šampiona Copenhagen s 3:1, a iako nije postigao pogodak na ovom meču, čovjek o kojem se priča je Erling Haaland. Razlog je njegov nerealan let.

Rijetke su utakmice u kojima Erling Haaland ne postigne pogodak. Jedna se desila jučer na Parken stadionu protiv Copenhagena, no Norvežanin se na ovom meču ipak potrudio da se priča o njemu.

Razlog je njegov nerealan let kojim je oduševio apsolutno sve. Haaland je imao sav prostor svijeta da nakon jednog centaršuta glavom pokuša postići pogodak, no on se odlučio na drugu varijantu.

Pokušao je Haaland nogom postići spektakularan gol. Nerealno zvuči da je vrh njegove kopačke bio na visini od dva metra i 34 centimetra i uspio je zahvatiti loptu.

Oglasi

Nažalost po njega lopta nije završila u mreži. Ipak, fenomenalni napadač je još jednom pokazao da za njega nemoguće situacije ne postoje i da je spreman postići pogotke na razne načine.

Definitivno je prava šteta što na ovakav način nije uspio postići pogodak. To bi bez ikakve dileme bio jedan od najljepših golova svih vremena i kandidat za pogodak godine.

Haaland je nakon sinoćnje utakmice ostao na cifri od pet golova u Ligi prvaka ove sezone. Ukupno je u svim takmičenjima u 26 utakmica postigao 21 pogodak.

Od dolaska među Građane 23-godišnjak je nezaustavljiv. 73 gola i 15 asistencija u 79 nastupa sve govore, a već je uspio osvojiti Ligu prvaka, Premiership i FA Kup.

Oglasi

To mu međutim nije bilo dovoljno da dođe do nagrade za najboljeg fudbalera svijeta. FIFA je nagradu dala Lionelu Messiju iako je Haaland imao isti broj bodova kao i on, a drugi je završio i u izboru France Footballa.

Mnogi su bili bijesni zbog toga. Smatraju da Messi pored Haalandove perfektne sezone nije zaslužio novi trofej, ali nema dileme da će u budućnosti sjajni Norvežanin kad-tad doći do Zlatne lopte.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čovjek je jednostavno nevjerovatan i samo je pitanje trenutka kada će biti proglašen najboljim na svijetu.

Manchester City je napravio pravi potez njegovim dovođenjem. Mnogi su mislili da se neće uklopiti u sistem Pepa Guardiole, no on je bio idealan dodatak za tim s Etihada i to je pokazao na terenu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije