Guardiola govorio o povredi Gvardiola: Potvrdio je crne slutnje
FOTO - EPA

Hrvat će propustiti još četiri utakmice

Guardiola govorio o povredi Gvardiola: Potvrdio je crne slutnje

Adnan Beganović

Menadžer Manchester Cityja, Pep Guardiola, je nakon sinoćnjeg susreta govorio i o povredama hrvatskih reprezentativaca Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

Manchester City je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Kopenhafenu slavio rezultatom 3:1, pa je tako zakoračio prema četvrtfinalu elitnog klupskog takmičenja.

Opravdao je City ulogu favorita, iako treba istaći da su domaći fudbaleri igrali hrabro i pružili su dostojan otpor jednom od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka.

Pogotke za Građane su postigli De Bruyne, Silva i Foden, a svakako je zanimljivo da Pep Guardiola za ovaj susret nije računao na hrvatske reprezentativce Joška Gvardiola i Matea Kovačića.

Obojica su povrijeđena, a nakon meča je španski stručnjak otkrio u kakvom se stanju nalaze pomenuti fudbaleri.

Gvardiola daje savjete Gvardiolu

Guardiola je istakao da je hrvatski veznjak spreman za povratak na teren, dok će stameni defanzivac morati još pauzirati.

Oglasi

"Kovačić je spreman za povratak, a Gvardiol će biti "out" dvije ili tri sedmice. Povrijedio je ligamente skočnog zgloba", istakao je Guardiola.

Drugim riječima, španski stručnjak na sjajnog defanzivca najvjerovatnije neće moći računati cijeli februar što samim tim znači da će Gvardiol preskočiti četiri meča.

Tri u Premiershipu i to protiv Chelseaja, Brentforda i Bournemoutha, te jedan u FA Cupu protiv Lutona, a na teren bi se trebao vratiti početkom narednog mjeseca, odnosno 3. marta kada je na rasporedu derbi Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tri dana nakon toga Građani će na svom terenu dočekati Copenhagen, a potom 10. marta igraju veliki derbi protiv Liverpoola.

Dodajmo da je Manchester City trenutno na 2. mjestu tabele Premiershipa sa 52 boda, koliko ima i trećeplasirani Arsenal. Na vrhu tabele je Liverpool sa dva boda više, ali i utakmicom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi