Izdali su kratko saopštenje

Dan nakon slavlja na Koševu NK Široki Brijeg suspendovao iskusnog fudbalera

Haris Zilić

NK Široki Brijeg je sjajno otvorio proljetni dio WWin lige i u 19. kolu savladao FK Sarajevo na Koševu rezultatom 3:1 u utakmici gdje su izabranici Dine Sekndera odigrali fenomenalan susret.

Dan nakon meča na Koševu u timu sa Pecare i određeni problemi, a vezani su za disciplinski pravilnik kluba.

NK Široki Brijeg je obavijestio javnost da je fudbaler Dino Ćorić kažnjen, tačnije na snagu stupa suspenzija.

Na zvaničnoj Facebook stranici su izdali i kratko saopštenje u vezi novonastale situacije.

"Na temelju članka 11. Stegovnog pravilnika NK Široki Brijeg donio je Odluku o suspenziji Dine Ćorića i tridesettrogodišnjeg desnog bočnog/krilnog igrača razriješio obveze dolaska na treninge prve momčadi.

U skladu s Odlukom sportski direktor Slavko Brekalo zadužen je Dini Ćoriću omogućiti trenažni proces do okončanja stegovnog postupka", stoji u saopštenju NK Široki Brijeg.

Ćorić se ove zime vratio u klub gdje je pružao najbolje partije nakon epizoda u Borcu i Tuzla Cityu.

Bio je slobodan, našao se na meti nekoliko klubova, a na kraju se odlučio za povratanik u klub gdje i izgradio svoje fudbalsko ime.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, čini se da je odmah na početku polusezone došlo i do problema, a vidjet ćemo kako će se cijela situacija odvijati u narednom vremenskom periodu.

Iskusni defanzivac je bio i na meti HŠK Posušje, ali odlučio se za Široki Brijeg. Za Široki Brijeg Ćorić je upisao 291. nastup, te 54 za Borac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.