Kuprešak nakon Sarajeva: U analizi smo vidjeli njihove mane, znali šta nas čeka i vjerovali u sebe
Kuprešak sa saigračima slavi pogodak na Koševu

Postigao je i jedan pogodak u pobjedi svog tima

Kuprešak nakon Sarajeva: U analizi smo vidjeli njihove mane, znali šta nas čeka i vjerovali u sebe · Intervju

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nešto više od deset godina nogometaši Širokog Brijega čekali su na pobjedu na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Desilo se to jučer, kada su izabranici Dine Skendera savladali FK Sarajevo sa 3:1, te očitali pravu nogometnu lekciju. Sa jasnim planom su došli gosti sa Pecare i na kraju ostvarili svoje ciljeve.

Mogla je to biti i ubjedljivija pobjeda, a sjajnu partiju kod gostiju pružio je između ostalih Mihael Kuprešak.

Kuprešak je lijevi bek, ali se ovaj put našao na krilu, što mu nije predstavljalo problem. Čak naprotiv, postigao je i pogodak, onaj za 0:2 i prelomio meč. Dan poslije utakmice govorio je za SportSport. U vedrom tonu, sasvim očekivano.

"Sigurno lijep osjećaj. Nakon 11 godina smo slavili na Koševu. Lijepo je bilo biti dio toga, a postigao sam i pogodak. Igrali smo dobro, niko nije vjerovao da možemo do bodova, pa je tako možda i izgledala utakmica. Mi smo se ipak postavili kompaktno, imali jasan plan i sve nam polazilo za rukom. Vodili smo 3:0, imali i šanse za 4:0 i 5:0, ali nećemo pretjerivati... Izdržali smo i taj blagi pritisak, iako nam oni nisu napravili gotovo ništa. Bili su i naši navijači, zaista dan za pamćenje", ističe Kuprešak.

Ističe da su na Pecari vjerovali u osvajanje bodova.

Oglasi

"Novinari i svi su već pisali i pričali da mi nismo dobili deset godina, da je Sarajevo jako, te da mi nismo dobili od desetog mjeseca. U Kupu smo jedva prošli, sve se to odrazilo i za najavu meča. U analizi utakmice smo vidjeli mane Sarajeva, vidjeli šta možemo iskoristiti i sve je uspjelo. Sve je bilo idealno po nas. Na Koševu možete dobiti samo sa stavom da možete dobiti i da se tako postavite, a ako ne, onda gubite 5:0. Oni će vas kazniti u tom slučaju, takva su ekipa".

Sarajevo do pogotka gotovo nije imalo pravu šansu. Gosti su čekali svoju šansu, a onda iz kontri sve kažnjavali.

"Imali smo plan, analizirali smo i došli smo sa stavom. Imali smo veliki optimizam da možemo slaviti, jer to je nogomet. Niko nije vanzemaljac, a oni imaju odlične individualce. Mi smo kao ekipa izgledali puno bolje, bacali smo se na glavu, to nas je nagradilo".

Kuprešak se odlično jučer snašao na krilnoj poziciji                                                                                                                                                                          

Postigao je i pogodak.

Oglasi

"Igrao sam krilo, a inače sam lijevi bek. Nakon dugo vremena sam bio na toj poziciji. Sretan sam i zbog pogotka, no ne bi to bilo da nismo se držali plana kao ekipa i ginuli jedan za drugog".

Sada već slijedi meč sa FK Željezničar. Novi derbi za Širokobriježane.

"Mi jesmo sada dobili, to je veliki uspjeh, ali to su samo tri boda. Već nas čeka duel sa Željezničarom, šteta što ne igramo na Pecari, stadion bi bio pun. Idemo na tu utakmicu isto kao i na Koševu, te se nadam tri boda. Vjerujem da to možemo ostvariti.

Gledao sam Željezničar protiv Zrinjskog, sigurno imaju kvalitetne igrače, a Željo je uvijek Željo, nije bitno koji je na tabeli. Šteta što ne igramo na Pecari, ali opet moramo pokazati gard koji smo pokazali jučer, te neće biti problema ako to ponovimo".

Dobro se slaže sa novim šefom struke Skenderom.

"Za sada je sve dobro. Pratimo šta nam kaže, koji stil želi da igramo i vrijedno radimo. Sa planom smo pogodili protiv Sarajeva, ekipa je sve dobro ispratila. Ja sam igrao krilo prije, te nisam to zaboravio. Gdje god šef me stavi, ja ću igrati. Dobro sam se snašao i nadam se da ću ovako nastaviti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posebno se zahvalio navijačima koji su nakon 15 godina bili uz ekipu na Koševu.

"Hvala im što su došli u Sarajevo. To je pokazatelj da i pored lošeg niza ranije su uz nas i došli su nakon 15 godina. Nije ih bilo malo, a očekujem i protiv Željezničara veliku podršku. Mislim da ćemo igrati u Čitluku, očekujem veliku podršku", dodao je na kraju razgovora za SportSport član NK Široki Brijeg Mihael Kuprešak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi