FOTO: EPA

Dao je zanimljivu izjavu pred utakmicu na Maksimiru

Nije samo Dinamo u problemu - I Betis ima ogroman problem, ali Pellegrini vjeruje u prolaz

Esmer Oštraković

Fudbaleri Dinama napravili su veliko iznenađenje pobjedom protiv Betisa u gostima, ali naravno ključnih devedeset minuta u ovom dvomeču je pred njima.

Trener Betisa, Manuel Pellegrini, rekao je da će njegova ekipa od prve minute krenuti po pobjedu protiv Dinama i da se nada boljoj realizaciji jer u posljednje dvije utakmice njegova ekiap nije postigla gol.

Nakon loše utakmice protiv Dinama, igrači Betisa su u prije dva dana pred svojom publikom odigrali "mršavih" 0:0 portiv Alavesa.

"Igrali smo dosta bolje neko protiv Dinama. Tu nismo imali intenziteta. Protiv Alavesa je bilo dobro, ali nismo šanse pretvorili u gol", rekao je Pellegrini.

Iako nije ostvario pobjedu Pellegrini je bio zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Sada teško pobjeđujemo kod kuće, a u prvom dijelu sezone je bilo suprtono. Postoji razlog, ali teško ga je naći".

Pellegrini u Zagrebu dosta očekuje od Bakambua koji je debitovao protiv Alavesa.

"On nam može donijeti mnogo novih stvari, zato smo ga i doveli", rekao je Pellegrini, te je nastavio:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Želimo uzvratiti Dinamu za poraz. Bit će to teška utakmica, ali razlika je samo jedan gol. Moramo stvoriti više prilika nego u Sevilli, ali ih moramo i zabiti". Od prve minute idemo po preokret negativnog rezultata".

Utakmicu na Maksimiru propustit će Isco, a to su sigurno sjajne vijesti za sve u Dinamu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.