Sve stalo u 10 sekundi: Susret s Ancelottijem i scena koja najbolje pokazuje zašto je Modrić rezerva

Hrvat igrao protiv Raya Vallecana

Sve stalo u 10 sekundi: Susret s Ancelottijem i scena koja najbolje pokazuje zašto je Modrić rezerva

Admin Čaušević

Real Madrid je napravio korak nazad u pohodu na titulu pošto je odigrao 1:1 na gostovanju kod Raya Vallecana. Luka Modrić se našao u startnoj postavi, ali hrvatski veznjak ponovo nije odigrao kompletan susret. 

Već mjesecima se špekuliše o Modrićevom odlasku iz Reala. Taj scenarij je postao izvjesniji nakon što su Kraljevi dogovorili dolazak Kyliana Mbappea te mu već obećali desetku na leđima.

Paralelno sa Modrićevim odlaskom učestalo se priča i veznjakovom odlasku sa Carlom Ancelottijem. Zbog čega je jedan detalj sa Valecasa privukao posebnu pažnju.

Da između Modrića i Ancelottija ne postoji nikakva ratna sjekira pokazao je njihov pozdrav, međutim jedan drugi detalj je otkrio zašto je Hrvat na klupi.

Naime, kada je izlazio s terena Modrić je dobio ogromne aplauze cijelog stadiona. Kako i ne bi pošto je to vrlo vjerovatno posljednji put da igra u predgrađju Madrida.

Oglasi

Poslije toga je uslijedio pozdrav sa Ancelottijem, a nakon što je sjeo na klupu iskusni 38-godišnjak je odmah počeo pokazivati znakove umora.

To je jednostavno pokazatelj da Modrić više nema snage za 90 minuta, barem za Realove potrebe. U prilog tome ide činjenica da je ove sezone u La Ligi odigrao samo dva kompletna meča.

Kao i svaki put do sada Ancelotti i nakon meča protiv Raya nije propustio priliku da pohvali Modrića.

"Modrić je odigrao jako dobro. Bio je to onakav Modrić kakav je uvijek. Pokušavao je pridonijeti na razne načine. Kada je lopta bila kod njega, imao je ideju što s njom, nastojao je proigravati saigrače pozicioniravši se dobro na terenu", rekao je trofejni Italijan.

Oglasi

Proteklih sezona Real je značajno podmladio vezni red i jednostavno Modrić se više ne može fizički nositi za znatno mlađim kolegama.

Tako je Arda Guler bio taj koji je zamijenio Modrića na meču protiv Raya. Turčin počinje da dobiva sve značajniju rolu i neće biti iznenađenje da ukoliko do kraja sezone Modrića potpuno pošalje na klupu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Realu se trude da maksimalno budu korektni prema Modriću i žele da se na dostojanstven oproste od igrača koji se na stadionu Santiago Bernabeu definitivno smatra velikom legendom.

Hrvatu je ostalo još nekoliko mjeseci ugovora sa Kraljevima i već može pročeti razmišljati o narednoj destinaciji. Avanturi u Inter Miamiju, izletu u Al Nassr ili pak romantičnom povratku u Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi