Hoće li Lokomotiva i Gorica odlučiti prvaka Hrvatske?
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

HNL dosta zanimljiv

Hoće li Lokomotiva i Gorica odlučiti prvaka Hrvatske?

Eldar Ganibegović

HNL je dosta zanimljiv ove sezone. Na tabeli vodi trenutno Rijeka, za petama je Hajduk, no ni Dinamo još ne treba otpisati. Ko će na kraju biti prvak?

Nepotpuna 23 kola odigrana su do sada u HNL. Fali još samo da se odigra zaostali meč Varaždina i Dinama, kako bi bila kompletna 23 kola.

Na tabeli vodi Rijeka s 50 bodova. Dva manje ima Hajduk, a šest uz utakmicu manje Dinamo i jedan od ova tri tima će na kraju ponijeti epitet prvaka Hrvatske.

Mnogo puta ste čuli izreku da se titule osvajaju na uslovno rečeno manjim utakmicama, a ne na derbijima. Pokazalo se to i sada, jer je Dinamo, koji je u najlošijoj poziciji od prve tri ekipe, najviše bodova izgubio upravo protiv "manjih" ekipa.

Lokomotiva i Gorica nagazne mine

Ako gledamo koliko je ko prosuo bodova protiv timova koji nisu u top tri na tabeli, Hajduk je najbolji. Prosuo je osam bodova i to po tri protiv Istre i Gorice, a dva protiv Lokomotive.

Rijeka je prosula bod više. Tri protiv Slaven Belupa, te po dva protiv Lokomotive, Istre i Varaždina.

Oglasi

Dinamo je uvjerljivo najlošiji i prosuo je 12 poena. Čak po pet protiv Gorice i Lokomotive, te dva protiv Varaždina kao i Rijeka.

KLUB PROSUTI BODOVI LOK & GOR
HNK Hajduk 8 5
HNK Rijeka 9 2
GNK Dinamo 12 10
UKUPNO: / 17

Dakle, za Lokomotivu i Goricu možemo reći da su kao nagazne mine za najbolja tri hrvatska kluba, a naročito za Dinamo koji je prvak.

Ukupno su Lokomotiva i Gorica vodeći trio na tabeli koštali 17 bodova ove sezone. Ako uzmemo u obzir da je čak deset od 17 protiv Dinama, možemo slobodno reći da će ova dva tima na neki način odlučiti i prvaka Hrvatske, naročito ako to ne bude Dinamo na kraju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Uzimajući to u obzir, da se primijetiti da je vodeći tim, Rijeka, najmanje bodova izgubio protiv ovih timova, ukupno dva.

Ima još mnogo da se igra. Ukupno 13 kola uz zaostali meč Dinama i Varaždina i biti će jako zanimljivo vidjeti ko će na kraju biti prvak. U Splitu je euforija, u Zagrebu se nekako živi od utakmice do utakmice, a Rijeka djeluje najozbiljnija. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
nek se zdogovore koce bit prvak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi