Džidić u društvu sa Muamerom Svrakom

Nasljednik Admira Adžema je poznat

Aldin Džidić pronašao novi trenerski posao u našoj zemlji

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

FK Goražde dobio je novog šefa struke.

Admir Adžem je odlučio da napustio Goražde i prihvati ponudu GOŠK-a, te se federalni prvoligaš našao u problemima. Morali su brzo registrovati, a na kraju je izbor pao na Aldina Džidića.

Nakon igračke karijere Džidić je zaplovio u trenerske vode, te mu ide veoma dobro. FK Famos je ostavio na liderskoj poziciji u Drugoj ligi Centar sa realnim šansama da izbori kroz doigravanje Prvu ligu FBiH, a zatim je napustio klub.

Sada je dogovorio saradnju sa čelnicima Goražda i očekuje ga veoma zanimljiv izazov.

Džidić je danas i zvanično predstavljen, a debitovat će u prvom kolu nastavka sezone kada Goražde dočekuje FK Mladost Doboj Kakanj.

Goražde je prije par dana remiziralo sa Romanijom u prijateljskom meču. Bilo je 1:1, a na tom meču pojavio se i Džidić, te su već tada krenule špekulacije da bi on mogao na klupu kluba iz grada na Drini.

Goražde nakon prvog dijela sezone zauzima sjajno četvrto mjesto.

Džidić je i na čelu Sindikata profesionalnih fudbalera

Aldin Džidić je i prvi čovjek Sindikata profesionalnih fudbalera. Radi se o organizaciji koja rade velike stvari za bh. nogometaše i trenere, te se imaju čime pohvaliti.

Posljednji slučaj koji su 'dobili' jeste onaj bivših igrača FK Olimpik.

Naime, navedeni Sindikat je uspio riješiti i osigurati isplatu dugovanja za 31 igrača Olimpika, koji su ostali bez svojih primanja, nakon što je klub odustao od premijerligaškog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Danas je poseban dan za Sindikat, za igrače. Zbog ovog smo i osnovali Sindikat. Igrači su isplaćeni inostranim novcem, nikome nije oduzet novac, nego smo pronašli novac da riješimo problem. Čestitam kolegama i igračima. Niko ne može da određuje sudbinu igrača, te vam svima hvala u ime Sindikata", naveo je prije par dana na press konferenciji Džidić.

Džidić je kao igrač nastupao za Slobodu, Čelik, Baltiku, Kamaza, Žepče, Posušje, Čelik... Karijeru je završio 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.