Prvoligaš u problemima: Trener želi u redove premijerligaša, zasjeda Uprava kluba
Sa prozivke Romantičara sa Drine FOTO: FK Goražde

Moraju brzo reagovati

Prvoligaš u problemima: Trener želi u redove premijerligaša, zasjeda Uprava kluba

S. Mlaćo

FK Goražde danas bi mogao ostati bez šefa struke, te se naći u nesvakidašnjoj situaciji dvadesetak dana do početka drugog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH.

FK Goražde danas bi mogao ostati bez šefa struke, te se naći u nesvakidašnjoj situaciji dvadesetak dana do početka drugog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH.

Naime, trener Goražda Admir Adžem na meti je NK GOŠK, premijerligaša koji se jučer razišao sa Tonijem Karačićem.

Prema informacijama iz Goražda, čelnici GOŠK-a su razgovarali sa Adžemom i očekuju da on brzo riješi svoj status u federalnom prvoligašu.

Iz FK Goražde je za SportSport.ba potvrđeno da će danas u jutarnjima satima održati se sastanak čelnika kluba, a glavna tema će biti status Adžema.

Oglasi

Nekadašnji trener Željezničara ima važeći ugovor do ljeta, ali klub mu prema dostupnim informacijama neće praviti probleme.

Zbog toga je sasvim realno da Adžem već danas završi posao u Goraždu, te krene put Hercegovine, ali više informacija se očekuje u toku dana.

Brzo će morati da reaguju i čelnici Goražda koji će tako u potragu za novim trenerom. Izbor svakako nije širok, a žele napraviti kvalitetan posao, te da novi trener nastavi Adžemov put. Adžem je do sada radio veoma dobro, a Goražde je prvi dio sezone okončalo na četvrtom mjestu.

Pored Adžema koji je za Željezničarem osvojio Kup Bosne i Hercegovine 2018. godine, kako neslužbeno saznajemo, kao mogući nasljednik Tonija Karačića spominje se i hrvatski stručnjak Marin Oršulić.

Radi se o 37-godišnjem stručnjaku koji trenutno s klupe predvodi Zadar (četvrti rang hrvatskog fudbala), a koji je u prošloj sezoni s klupe predvodio Croatiju Zmijavce.

Odluka čelnika GOŠK-a će biti poznata vrlo brzo, a novi trener će debitovati već u subotu protiv Igmana u Konjicu, u veoma važnom meču. Da li će to biti dvoboj bivših trenera Željezničara Edisa Mulalića i Admira Adžema, ostaje da se vidi.

Podsjetimo, GOŠK je jučer potvrdio rastanak sa Karačićem, a sve je kulminiralo ispadanjem u Kupu BiH od NK Jedinstvo u Bihaću.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Bilo mi je iznimno zadovoljstvo i čast raditi u Nogometnom klubu GOŠK. U razgovoru s Upravom kluba zaključili smo da je najbolji potez sporazumni raskid ugovora kako bi ekipa u budućnosti ostvarila željeni rezultat," izjavio je jučer Karačić.

Karačić je već radio u našoj zemlji, a bio je i selektor juniorske reprezentacije BiH. U Gabeli je naslijedio Denisa Ćorića, koji je trenutno šef struke HŠK Posušje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi