Bivši igrači Olimpika dobili veliku bitku: Isplata za 31 igrača nakon što je klub nestao
Sa današnje press konferencije

Trbić i Džidić sve su naveli kao historijsku pobjedu

Bivši igrači Olimpika dobili veliku bitku: Isplata za 31 igrača nakon što je klub nestao

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Zanimljiva situacija danas u bh. nogometu. Naime, održana je press konferencija Sindikata profesionalnih fudbalera naše zemlje, a tema je bio FK Olimpik, klub koji je 'nestao' sa nogometne mape naše zemlje.

Naime, navedeni Sindikat je uspio riješiti i osigurati isplatu dugovanja za 31 igrača Olimpika, koji su ostali bez svojih primanja, nakon što je klub odustao od premijerligaškog takmičenja.

Na press konferenciji su između ostalih bili i pojedini igrači Olimpika iz navedenog perioda.

"Uspjeli smo doći do rješenja koja idu u korist igrača. Pričamo o 31. igraču koji se našao u problemu, te smo odradili nekoliko aktivnosti. Obratili smo se i FIFA, radili smo satima na ovim predmetima sa FIF PRO.

31 igrač će biti isplaćen, a ukupna dugovanja koje je klub su ostavio su 305.300 KM, a isplaćeno je 273,600. Nekima je novac već na računu, a nekima će biti u toku dana i u narednim danima. 90 posto dugovanja će biti plaćeno. Imali smo brojne opstrukcije i lično sam razočaran FS Kantona Sarajevo koji je okrenuo leđa igračima. Ovo je historijska pobjeda", rekao je generalni sekretar Sindikata Tarik Trbić.

Oglasi

Riječ je dobio i prvi čovjek Sindikata Aldin Džidić.

"Danas je poseban dan za Sindikat, za igrače. Zbog ovog smo i osnovali Sindikat. Igrači su isplaćeni inostranim novcem, nikome nije oduzet novac, nego smo pronašli novac da riješimo problem. Čestitam kolegama i igračima. Niko ne može da određuje sudbinu igrača, te vam svima hvala u ime Sindikata"

Riječ je dobio i bivši igrač Olimpika Semir Bajraktarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neću dužiti, hvala u ime svih igrača, prije svega Tariku i Aldinu. Ovo je ogromna pobjeda, mi smo iz sjene gledali, nismo ni vjerovali da ćemo naplatiti novac. Pozivam sve igrače koji nisu pri Sindikatu da se priključe i vjeruju ljudima", rekao je Bajraktarević.

"Ovo je presedan u svijetu, pitanju su domaći igrači protiv domaćeg kluba, te smo uspjeli riješiti problem", dodao je Trbić koji nije krio zadovoljstvo zbog urađenog posla.

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Dajte i Manciniju bar sto maraka. Garib jedini navijao za taj ugaseni lopovski klub hahahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije