Sjajni španski stručnjak donosi veliku odluku (AP Photo/Martin Meissner)

Sve je još otvoreno

Xabi Alonso bira između Bayerna i Liverpoola, zna se kome je bliže i koliko će posao koštati

Midhat Šljivak

Fenomenalni španski stručnjak Xabi Alonso (41) nalazi se pred velikim iskušenjem. Na stolu će 41-godišnjak imati ponude Bayerna i Liverpoola, morat će na kraju sezone odlučiti gdje će nastaviti trenersku karijeru, a njemački Sky tvrdi da je Španac bliži klupi bavarskog velikana.

Xabi Alonso je oduševio svijet nevjerovatnim vođenjem ekipe Bayera iz Leverkusena. S Apotekarima španski stručnjak ruši sve pred sobom i sve su prilike da će Bayer po prvi put postati prvak Njemačke.

Španac gotovo sigurno neće ostati na klupi Bayera. Veliki klubovi se doslovno otimaju za njegove usluge, a on će na kraju sezone odlučivati između tri opcije. Prva je ostanak u Leverkusenu, druga preuzimanje Liverpoola i treća preuzimanje Bayerna.

Liverpool je prvi krenuo 'u napad'. Kontaktirali su agenta španskog trenera nakon što je Jurgen Klopp saopštio da odlazi iz kluba na kraju sezone, a to je učinio i Bayern odmah po raskidu saradnje s Thomasom Tuchelom.

Pred Xabijem je teška odluka, ali njemački Sky tvrdi kako je fenomenalni stručnjak trenutno bliži Bayernu i da trenutno preferira ostanak u Njemačkoj.

"On je trenutno fokusiran na osvajanje trostruke krune i na Bayer Leverkusen. Ne želi previše pričati o Bayernu. Nije 100 posto sigurno da će reći 'da' Bayernu, svjesni su teškoće transfera, ali prema mojim informacijama, ali je trenutno više zainteresovan za posao u Bayernu, nego u Liverpoolu."

"Prema provjerenim informacijama koje imam, oba tima su kontaktirala Xabija Alonsa u prethodnim danima, odnosno sedmicama", tvrdi Plettenberg.

Leverkusen će zaraditi između 15 i 20 miliona eura

U slučaju da se Xabi Alonso odluči na odlazak iz Leverkusena, ovaj klub će inkasirati sasvim lijepu odštetu.

Bayern ili Liverpool će morati u kasu Apotekara uplatiti cifru koja iznosi između 15 i 20 miliona eura. Ona se može aktivirati do kraja maja.

Xabi za sada nema namjeru da razgovara s ovim timovima. Sve je prepustio svom agentu što potvrđuju i njemački mediji.

"Za sada su kontakti uspostavljeni samo preko agenta. Xabi ne želi da ga išta ometa u trci za titulu."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba svakako napomenuti da je Xabi od 2004. do 2009. godine igrao za Liverpool, te da je profesionalnu karijeru završio u Bayernu, gdje je nastupao od 2014. do 2017. godine.

Sada će morati da odabere i vidjet ćemo imaju li Nijemci prave informacije da je bliži Bayernu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.