Je li Jurgen Klopp večeras otkrio nasljednika u Liverpoolu? "O moj Bože, izvrstan je..."

Nijemac ima favorita

Je li Jurgen Klopp večeras otkrio nasljednika u Liverpoolu? "O moj Bože, izvrstan je..."

M. Šljivak

Jurgen Klopp napušta Liverpool na kraju sezone, a kao svoju zamjenu na Anfieldu njemački stručnjak bi rado vidio trenera Bayera iz Leverkusena Xabija Alonsa.

Navijače Liverpoola, ali i ostale fudbalske fanatike, šokirala je vijest kako će Jurgen Klopp napustiti Anfield na kraju ove sezone.

Njemački stručnjak napušta Redse nakon gotovo jedne decenije zajedničkog rada, a brojni evropski mediji već uveliko pišu o potencijalnim nasljednicima njemačkog genijalca na klupi velikana s Anfielda.

Dosta imena je u igri. Ipak, favorit za preuzimanje kluba je nekadašnji član Liverpoola i trenutni trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso.

Oglasi

Ono što 42-godišnjak radi s Apotekarima je čudesno. Napadačkim fudbalom melje sve pred sobom, a večeras je Jurgen Klopp 'aminovao' njegov dolazak u klub.

"Xabi Alonso je izvrstan. Radi nevjerovatan posao i ne govorim to samo zato što napuštam Liverpool. Da ste me isto pitali prije osam sedmica, rekao bih vam: 'O moj Bože'", navodi Klopp i završava.

"Nova generacija trenera je stigla. Rekao bih da se Xabi Alonso ističe. On je super", poruka je Jurgena Kloppa.

Xabi Alonso radi vrhunski posao u Bayeru (Foto: EPA)

Njemački stručnjak Redse je vodio u 468 utakmica. Ostvario je 291 pobjedu uz 96 neriješenih utakmica i 81 poraz. Osvojio je Ligu prvaka i Premiership, te nekoliko drugih trofeja.

Šta će Klopp nakon Liverpoola?

Mnogi se pitaju hoće li 56-godišnji stručnjak nakon Liverpoola preuzeti drugi klub. To vjerovatno neće biti slučaj.

Oglasi

Klopp je u oproštaju od Redsa naveo kako je umoran i da se želi odmoriti od posla. Pretpostavlja se da će uzeti barem godinu dana pauze i da će se potom vratiti trenerskom poslu.

Nema dileme da bi mnogi klubovi legendarnog Nijemca rado vidjeli na klupi. Međutim, za to će morati da sačekaju jer Klopp ima namjeru da pobjegne od svega na određeni period.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hoće li mu zamjena na Anfieldu biti zaista Xabi Alonso ostaje nam da vidimo. Za sada je itekako ozbiljan kandidat.

Podsjetimo, Španac je kao fudbaler dres Redsa nosio od 2004. do 2009. godine. Odigrao je ukupno 210 utakmica i osvojio je Ligu prvaka, FA Kup, FA Community Shield, te UEFA Super kup.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708043381
Isti clanak 2 puta samo na drugaciji fazon,ccc smijesni ste
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi