Poznat je razlog što Tuchel mirno odlazi iz Minhena, drugom klubu se nudi danima: "Opčinjen je..."
Nijemac već ima planove šta i kako dalje (Foto: EPA)

Nijemac ima jasan cilj

Poznat je razlog što Tuchel mirno odlazi iz Minhena, drugom klubu se nudi danima: "Opčinjen je..."

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel napustit će Bayern na kraju ove sezone. Klub, a i sam Tuchel su potvrdili raskid saradnje, no njemački stručnjak već cilja novi posao i to u Barceloni.

Minhenski Bayern saopštio je danas kako su dogovorili raskid saradnje s trenerom Thomasom Tuchelom na kraju sezone. 50-godišnji trener nije se proslavio u najvećem njemačkom klubu, pa je zajednički odlučeno da se rastanu.

Ipak, neće Tuchel previše patiti za Bayernom. On već cilja na novi posao, te je ozbiljno zainteresovan za preuzimanje Barcelone.

Katalonski velikan također na kraju sezone ostaje bez trenera. Xavi Hernandez je odlučio otići i sada se licitira imenima koja bi mogla sjesti na klupi ovog kluba.

Thomas Tuchel jedno je od njih, a Španci tvrde da je upravo zbog Barce olako prihvatio okončanje saradnje s bavarskim klubom.

Oglasi

"Mogućnost da Thomas Tuchel preuzme Barcelonu je veoma realna. Privlači ga rad u Španiji", navodi novinar katalonskog lista Sport Toni Juanmarti.

Također, list Mundo Deportivo navodi da je Tuchel bio svjestan da će otići iz Minhena i da se već ponudio rukovodstvu Barce.

"Thomas Tuchel je znao da neće ostati u Bayernu. Zbog toga je svoje usluge ponudio Barceloni još prije nekoliko dana", navodi Mundo Deportivo.

I njemački mediji navode da je Tuchel opčinjen Barcelonom. Sky Germany navodi:

"Tuchel silno želi u Barcelonu i veliki je navijač kluba. Godinama analizira klub i njegov DNK. Fasciniran je La Masijom, prati ciljeve čuvenog Johana Cruyffa i razmijenio je ideje s Pepom Guardiolom."

Oglasi

Svoje usluge katalonskom klubu nudi još jedan njemački stručnjak - Hansi Flick. U Barci razmišljaju o njegovom angažovanju, no tvrdi se da nije prioritet sportskog direktora Deca i predsjednika Joana Laporte.

S Barcom se još povezuje i italijanski stručnjak Roberto De Zerbi, Portugalac Ruben Amorim, zatim Rafa Marquez i vidjet ćemo ko će naslijediti Xavija Hernandeza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tuchel još uvijek ima 'visoku cijenu' u Engleskoj. Tamo je radio kao menadžer Chelseaja i ne bi bilo nikakvo iznenađenje ako ponovo dobije posao u nekom od klubova iz Premiershipa.

Ipak, katalonski gigant mu je glavna meta. Da li će ga izabrati kao novog trenera znat ćemo veoma brzo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi