Čelnici Bayerna na klupi žele samo jednog čovjeka, već su obavili razgovor sa njim
FOTO: EPA

Tvrde mediji iz Njemačke

Čelnici Bayerna na klupi žele samo jednog čovjeka, već su obavili razgovor sa njim

E. Oštraković

Nakon serije poraza svima je bilo jasno da će se nešto u Bayernu morati promijeniti, a danas je javnost zvanično obaviještena da je pala odluka o rastanku sa Tuchelom.

Činilo se da će veoma brzo da dobije otkaz, no klub je na kraju našao interesantno rješenje.

Nakon što su danas održani razgovori čelnika Bayerna i Thomasa Tuchela potvrđen je dogovor. Tuchel na kraju sezone napušta klubu tima iz Minhena.

Odmah su krenule špekulacije o tome ko će od naredne sezone voditi sa klupe ekipu Bayerna, a mediji iz Njemačke tvrde da je jedan kandidat ispred svih.

Radi se o Xabiju Alonsu kojeg Uprava Bayerna vidi kao idealnog trenera obzirom na to da sa velikim uspjehom vodi ekipu Bayer Leverkusena.

Oglasi

Ipak, Bayern će imati veliku konkurenciju za dovođenje Xabi Alonsa, jer ga na svojoj klupi od naredne sezone želi i uprava Liverpoola.

Brojni mediji iz Njemačke tvrde da je uprava Bayerna već kontaktirala Xabija Alonsa kako bi pokušala dogovoriti njegov angažman.

"Bayern je već kontaktirao Alonsa, ali on želi da se koncetrira na Leverkusen do kraja sezone i da sačeka sa svojom odlukom", tvrde njemački mediji.

Oglasi

Xabi Alonso je praktično zaludio čelnike mnogih klubova jer njegov Bayer Leverkusen igra zaista prelijepo.

Nedavno ga je hvalio i Jurgen Klopp.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Xabi Alonso je izvrstan. Radi nevjerovatan posao i ne govorim to samo zato što napuštam Liverpool. Da ste me isto pitali prije osam sedmica, rekao bih vam: 'O moj Bože'", navodi Klopp i završava.

"Nova generacija trenera je stigla. Rekao bih da se Xabi Alonso ističe. On je super", poruka je Jurgena Kloppa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi