Dolazak Kyliana Mbappea napravit će problem mladom Endricku?

Dolazak Francuza mijenja neke stvari

Problemi za Endricka u Real Madridu - Za sve je kriv Kylian Mbappe

Eldar Ganibegović

Ostalo je još samo da se zvanično potvrdi dolazak Kyliana Mbappea u Real Madrid. Međutim, dolazak francuske zvijezde mogla bi uzrokovati probleme mladom Endricku.

Nakon sage duge slobodno možemo reći godinama, konačno je Kylian Mbappe presjekao i saopštio da će na kraju sezone napustiti PSG.

Gotovo je sigurno da će karijeru nastaviti u Real Madridu. No, dok ne bude zvanično, uvijek je potrebno ograditi se.

Dolazak Francuza na Bernabeu je, dakle, skoro pa gotova stvar. No, neće svi biti sretni što on dolazi, a naročito igrači kojima će francuska zvijezda biti konkurencija.

Palmeiras bi zadržao Endricka

Real Madrid i Palmeiras su još ranije dogovorili da mladi Brazilac Endrick stigne u glavni grad Španije. To bi se trebalo dogoditi na ljeto.

Međutim, dolazak Kyliana Mbappea mogao bi i njemu poremetiti planove i staviti ga u drugi plan, što bi značilo manje minuta. Sve to će pokušati iskoristiti Palmeiras.

Naime, brazilski klub planira predložiti Real Madridu da 17-godišnjak ostane na posudbi do kraja 2024. godine, odnosno i jesenji dio naredne sezone.

Ostaje da se vidi šta će odlučiti čelnici Real Madrida. U svemu će se dosta toga pitati i Carlo Ancelotti koji treba da odluči, naravno ako ostane na klupi Reala i iduće sezone, koliko će koristiti Brazilca. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim toga, treba spomenuti kako Real Madrid na ljeto želi da dovede i beka Cambiasa iz Juventusa, kao i Wirtza iz Leverkusena. U svakom smislu te riječi - Galaktikosi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.